Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından saat 06.00 sıralarında uluslararası İpek Yolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile bitişiğindeki lojmanlara eş zamanlı saldırı düzenlendi. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bomba yüklü araç, bitişiğindeki lojmanlara da roketatarla düzenlenen saldırının ardından çatışma çıktı. Bir süre devam eden çatışmanın ardından teröristler kaçarken, aracın patladığı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü binasında göçük oluştu.

Bir anda ilçeyi sarsan saldırı sonrasında olay yeri ambulanslar, itfaiyeler ve polis ekipleriyle doldu. Kısa sürede olay yerine gelen ekipler, önce çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Ardından itfaiye ekipleri yaralıları göçük altından kurtarmak için çalışmaya başladı. Yaralılar ise taşındıkları olay yerindeki ambulanslarla İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanelere yaralı taşıyan ambulanslar daha sonra yeniden olay yerine geldi. Yakınları yaralanan vatandaşlar ise olay yerinde feryatlar ederek, fenalık geçirdi.

Saldırılarda, 2 polisin şehit olduğu, ayakta tedavi edilenlerle birlikte aralarında polis ve polis yakınlarının da bulunduğu 35 kişinin yaralandığı öğrenildi. Yaralılar arasında durumu ağır olanların olduğu da bildirildi.
İlçede patlamanın şiddetiyle birçok ev ve araç da hasar gördü.