Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'la görüşmesi sona eren Başbakan Ahmet Davutoğlu, 16 askerin şehit olduğu, 6 askerin yaralandığı Dağlıca saldırısıyla ilgili olarak yaptığı ilk açıklamada, "Güvenlik birimlerimiz özel birliklerle bu sabah takviye edilerek karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış. Şehit düşen kahraman askerlere ulaşmış ve tahliye etmiştir" dedi.

Davutoğlu, Dağlıca saldırısıyla ilgili ilk açıklamasını yapıyor.

Davutoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

7 Haziran’da yeni bir döneme adım atma kararı yakalandıktan sonra ülkemiz bilinçli, dış destekli terör saldırılarıyla karşı karşıya kalmıştır.

7 Haziran sonrasında seçimin ilk haftasından itibaren bölücü terör örgütü, çözüm sürecini sona erdirdiğini, silahlı ayaklanmanın başladığına dair açıklamalarla ilk sinyalleri  vermişti.

Suruç saldırısıyla başlayan ve arkadaşında DHKP-C’nin ve PKK terör örgütünün terör eylemlerine karşı açık bir kararlılık gösterme vakti gelmişti.

Eğer zor zamanlarda kararlı bir tavır sergilenmezse, nelerle karşı karşıya kalınabileceğini çevremizdeki ülkelerden görebiliriz. 23’ü 24 Temmuz’a bağlayan gece TSK, Suriye sınırındaki tüm DAİŞ mevzilerini yok etmiş, içeride ve dışarıda bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar başlamıştır. 

Genelkurmay Başkanlığı, saldırıdan yaklaşık 1 gün sonra yaptığı açıklamada, PKK'nın mayınlı saldırısında iki aracın tahrip edildiğini, 16 askerin şehit olduğunu, 6 askerin hafif şekilde yaralandığını duyurmuştu.

Dün gerçekleşen operasyonlar 2 Eylül’de başlamış ve Yüksekova ve civarındaki kırsal kesimde terör örgütünün yuvalandığı mevzilere operasyon yapılmıştır. Bu bölge itibariyle Yüksekova - Kamışlı – Dağlıca hattındaki karayolunda emniyeti sağlayıp vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmelerini sağlamak.

Dün itibariyle Dağlıca ve civarında yürütülen operasyonlarda bu yolun emniyet altına alınması için mayın taramayla yürüyen çalışma esnasında güvenlik birimlerimiz önce uzun namlulu, sonra mayınlı saldırıya muhatap olmuş, anında cevaplar verilmiş, çatışmalar aralıksız devam ederek bugüne kadar sürmüştür.

Güvenlik birimlerimiz özel birliklerle bu sabah takviye edilerek bu karayolu üzerindeki alanı kontrol altına almış, şehit düşen kahraman askerlere ulaşmış ve tahliye etmiştir. Çatışmalarda şehit düşen bütün askerlerimize, polislerimize, emniyet birimlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

O dağlar, teröristlerden temizlenecek, bu kadar!

Bir tarafta bu fedakarlıkları yapan askerlimiz, polislerimiz, onlar için dua eden halkımızın her kesimi varken, maalesef dün akşamdan bu yana sosyal medyada öylesine bir kara propaganda yürütüldü ki, milletimizin birliğini ve beraberliğini bozmak isteyenler bu operasyonlardan güç aldılar.

Bu vahşeti gerçekleştirenleri eleştiremeyenler, bu örgütün yaydığı haberlere itibar ederek askerlerimizden, polisimizden, hükümetimizden hesap sorma cüretine yöneldiler. Bu kara propagandaya karşı da omuz omuza vermek zorundayız. Nice sayılar, nice hikayeler üretildi. Bu kara propagandanın mihrakları, ne yaparsanız yapın, mücadelemizden bizi döndüremeyeceksiniz.

23 Temmuz günü, yine burada kendileriyle yaptığımız güvenlik zirvesinde 3 terör örgütünün eş zamanlı saldırısı karşısında alacağımız tedbirleri ele alırken, o dağlar o teröristlerden temizlenecek. Ne olursa olsun temizlenecek Bu kadar...

Editör: TE Bilişim