CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, TBMM Genel Kurulu'na cinsel istismar suçunda yargılamaya ilişkin olarak getirilen önergeye tepki gösterdi, "Ben AKP’li kadın milletvekillerine, kadın kollarındaki yöneticilere ve AKP’li kadın üyelere seslenmek istiyorum; Siz anasınız, kardeşsizin, eşsiniz. Böyle bir anlayışı, böyle zihniyeti nasıl olur içinize sindirirsiniz? O önerge bir sapıklığın tezahürüdür" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Trabzon'da cumartesi günü düzenlenecek olan CHP Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı öncesi basın toplantısı düzenledi. CHP İl Başkanlığı’nda konuşan Tekin Bingöl, Trabzon’un stratejik olarak çok önemli bir kent olduğunu vurguladı, Trabzonspor’un da önemli başarıla imza atarak 3 büyüklerin korkulu rüyası olduğunu söyledi.

TRABZONSPOR’A CİDDİ SEMPATİM VAR

Başka takım tuttuğunu ama Trabzonspor’a sempatisi olduğunu belirten Bingöl, "Karadeniz’in hırçın dalgalarını sahalara yansıtarak adeta simgeleşti. Zaman zaman diğer takımların yaşadığı geçiş süreçlerini Trabzonspor bir an önce üzerinden atar ve yeniden Karadeniz fırtınası olup eser. Diğer Anadolu takımlarını da cesaretlendirir" dedi.

SİİRT’TEKİ MADEN FACİASI

Siirt’te meydana gelen maden faciasına değinen Bingöl, bu konuda da şunları söyledi:

"Maalesef Türkiye’de iş kazaları çok yaygın bir şekilde yaşanıyor. Önemli tedbirlerin alınmaması nedeniyle iş kazaları adeta iş katliamlarına dönüşüyor. Bir çok emekçi kardeşimizin yerin yüzlerce metre aşağısında hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan facialarla karşı karşıya kalıyoruz. Soma’da, Ermenek’te, dün de maalesef Siirt’te böyle bir facia yaşandı. İnşallah yeni can kayıpları olmadan göçükte kalan vatandaşlarımız sağ salim kurtulurlar. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ailelerine sabır diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun."

'O ÖNERGE BİR SAPIKLIĞIN TEZAHÜRÜDÜR'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenlemeye ilişkin önergeye tepki gösteren Bingöl şöyle konuştu:

"Dün gece yarısı yeni bir AKP uygulaması ile karşı karşıya kaldık. Bu ilk değil. Bu AKP zihniyeti. Gece yarısı 6 AKP Milletvekilinin imzasıyla tecavüzcülere af niteliğinde, adeta onları ödüllendirilen bir düzenlemeye gidildi. Ben AKP’li kadın milletvekillerine, AKP’nin kadın kollarındaki kadın yöneticilere ve AKP’li kadın üyelere buradan, Trabzon’dan seslenmek istiyorum; Siz anasınız, kardeşsizin, eşsizin. Birkaç dakika lütfen empati yapın. Böyle bir anlayışı, böyle zihniyeti nasıl olur içinize sindirirsiniz? O önerge bir sapıklığın tezahürüdür. Maalesef o önerge yine AKP oylarıyla dün gece, CHP ve MHP milletvekillerinin itirazlarına rağmen kabul edildi. AKP'nin kadın Milletvekillerine, Bakan’a sormak isterim; ‘Dün gece evinize gittiğinizde huzur içinde başınızı yastığa koyabildiniz mi? Tecavüzcüleri aklandıran, onları cesaretlendiren, 4 bine yakın tecavüzcünün, aralarında 10 yaşında çocuklara tecavüz edenlerin olduğunu düşündüğümüzde nasıl böyle bir şeyi içinize sindirebilirsiniz? Böyle bir anlayışı parlamento çatısı altına nasıl getirebilirsiniz? Bunu şiddetle reddediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak parlamentoda ve parlamento dışında da bu konuyu gündeme getireceğiz ve sonuna kadar buna karşı direneceğiz. O sapkınları, o tecavüzcüleri, o zihniyete prim veren milletvekillerini şiddetle kınıyoruz. Türkiye’deki bütün anne ve babalara sesleniyorum: Ayağa kalkın, yüreğinizi ortaya koyun."

BAŞKANLIK TARTIŞMALARI

Başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Bingöl, "Gerçek niyetleri ortaya çıkmaya başladı. Ülkenin Başbakanı çıkıp, 'Başkanlık sistemi gelmezse bu ülke bölünebilir' diyebiliyor. Bu bizim içimizi acıtıyor. Bir Başbakan böyle bir cümle sarf edebilir mi? Senin görevin bu ülkenin birliğini, kardeşliğini, bütünlüğünü korumak ve kollamak. Sizden önce bu ülkede Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapanların anlayışı buydu. Hiç kimse Cumhuriyet ile hesaplaşma peşinde değildi. Ama hiç kimse kaygılanmasın. Bu ülkeyi vatandaşlarımızla birlikte asla ve asla böldürtmeyeceğiz. Bölünme tehditleriyle vatandaşları kaygılandırmaya çalışsalar dahi, onlara sormak lazım; ‘Türkiye neden bu hale geldi?" diyerek açıklamalarını tamamladı.
Editör: TE Bilişim