TSYD Trabzon Şube Başkanı Murat Taşkın Dünya Okul Sporları Olimpiyatlarının 11–18 Temmuz 2016 yılları arasında Trabzon'da yapılacağını kaydetti.

Taşkın yapıtğı açıklamada şu ifadelere yer verdi ; " Bilindiği gibi 11–18 Temmuz 2016 tarihleri arasında 50 ülkeden 5 bine yakın sporcu ve teknik adamın katılımıyla 8 branşta Trabzon'da yapılması kararlaştırılan Dünya Okul Sporları Olimpiyatları ile ilgili son günlerde bazı olumsuz gelişmelerden ve olimpiyatların iptalinden de söz edilmişti. Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Trabzon Şubesi olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan Uluslararası Okul Sporları Federasyonu'na (ISF) verilmesi gereken Davet Mektubu'nun gecikmesi ve sürenin de 31 Temmuz'da sona erecek olması nedeniyle yaptığımız girişimlerin de katkısıyla konu olumlu sonuca bağlanmış ve davet mektubunun Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilgili federasyona gönderileceği tarafımıza bildirilmiştir. Bu nedenle Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç'a duyarlılığı için teşekkür ediyoruz.

Bu sorunun çözümlenmesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili Sayın Süleyman Soylu'nun tavrı ve çabaları takdire değerdir.  

Aynı şekilde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'da sorunun çözümü için büyük çaba sarf etmiştir. Türkiye Okul Sporları Federasyonu'nda yönetim kurulu üyesi iken milletvekili adaylığı için istifa eden Sayın Av. Salih Cora'nın konuyu yakından bilmesi ve federasyondan ayrılmış olmasına rağmen gösterdiği çabalar da  büyük katkı sağlamıştır. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Suat Hacısalihoğlu'da, birlikte hareket eden 4 büyük meslek kuruluşu (TTSO, TTB, TESOB ve DKİB) adına konuya müdahil olup, sorunun çözümü için gayret göstermiştir.  

Bunların haricinde Trabzon ve spor camiasından etkili ve yetkili isimlerinde sorunun giderilmesi için çaba gösterdiklerini biliyoruz. Bu sorunu Trabzon Basını'nın gündeme getirip, yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşı kamuoyunu uyarmasıyla yoğunlaşan çabalar sonucu vardığımız olumlu nokta, Trabzon'da birlik ve beraberliğin sağlanması halinde nelerin gerçekleştirilebileceğinin de son günlerde özlenen güzel örneklerinden birini teşkil etmiştir. Bu vesileyle her konuda olduğu gibi bunda da gereken duyarlılığı ve katkıyı sağlayan Trabzon Basını'na da teşekkür etmek, doğru bir hakkın teslimidir.

Temennimiz, birlik ve beraberlik içindeki bu hareket tarzının her alanda yer bulmasıdır. Bu vesile ile pürüzün giderilmesinde emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyor, Trabzon olarak büyük bir spor organizasyonunu daha başarıyla icra etmek için kollarımızı şimdiden sıvayarak hazırlıklara başlamamız gerektiğini de dikkat çekiyorum.


Editör: TE Bilişim