Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın verdiği çalışma yemeğinin yapıldığı otelden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Suriye sınırında insansız bir hava aracının düşürüldüğünün anımsatılması üzerine Erdoğan, "Rusya bize ait değil diyor. Başkaları yine bize ait değil diyor ama incelemeler yapılıyor. O tetkikler neticesinde nereye ait olduğu ortaya çıkacak" dedi. 

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soruşturmada ne tür veriler elde edildiğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Erdoğan, çok veri bulunduğunu ve çalışmaların da bu veriler üzerinden yürütüldüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda ilgili savcılar çalışmalarını sürdürüyorlar. Bu çalışmalarla birlikte çok fazla uzun sürmez zannediyorum. Çünkü neticeye götürücü veriler var. Bunun neticesinde bunlar da açıklanır. Ama şu anda çok değişik, farklı yorumlar yapılıyor. Bu yorumlarla da irtibat kurmamak lazım." 

Bir basın mensubunun "Dağlıca'dan da üç şehit haberi geldi" sözleri üzerine Erdoğan, şehit askerlerden birinin tabur komutanı olduğunu kaydetti. İçişleri Bakanı Selami Altınok'un 17 teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisini kendisine ilettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Çatışma devam ediyor. Operasyonlarımız durmayacak, devam edecek. Biz vatanımızdaki mücadelede sulhu ve sükunu sağlayana kadar operasyonların devamını göreceğiz, göreceksiniz. Devletin görevi her şeyden önce milletinin huzurunu sağlamaktır, vatanını da sonuna kadar korumaktır. Biz bu vatanı üç beş çapulcuya bırakamayız. Hele hele teröristler... Asla. Bunlarla bu mücadele sonuna kadar devam edecek."