Ordu’da hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) belirlediği hız limitlerini aşanlar adreslerine gelen ceza evrakları şoke oluyorlar. 

Samsun'un İlkadım ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde bakkal dükkanı sahibi Zeki Akkaya (54), Trabzon'da yaşayan kardeşinin hasta olduğunu öğrenince 55 LB 771 plakalı kapalı kasa kamyonet ile yola çıktı.

21 Kasım 2015 tarihinde Trabzon'a giden Zeki Akkaya, 22 Kasım 205 tarihinde de Samsun'a geri döndü. Zeki Akkaya, Ordu'nun Ünye, Fatsa, Perşembe ve Altınordu ilçelerinde 7 ayrı radar cezasından dolayı 2 bin lira para cezası kesildiğinin posta ile kendisine tebliğ edilmesi üzerine şoke oldu. 

Üzüntüsünü dile getiren Zeki Akkaya, "Ordu Belediyesi’nin görevi vatandaşa hizmet etmek, vatandaşı mağdur etmek değil. Her geçen gün yüzlerce radar mağduru olmasına rağmen bu uygulama hala devam ediyor. Buna biran önce çözüm bulunmalı. Vatandaşın cebinde zaten para yok, bir de belediye göz dikmesin. Bu uygulamanın biran önce son bulması gerekir" dedi.

Rizeli Fazlı Serdar ise Ordu'da yürürlüğe giren TEDES sistemi yüzünden sürücülere radar cezasının yağması üzerine şoförlük mesleğini bırakmak zorunda kaldığını söyledi.