Otonom araç ile kaza önlendi.

Otonom araç ile kaza önlendi.Google tarafından geliştirilen kedi kendine trafikte yol alabilen sürücüsüz araçlardan birinin yaralanmalı bir kaza yaptığı açıklandı. Yaklaşık 1 milyon kilometredir test edilen araçların karıştığı bu kaza insanların yaralanması ile sonuçlanan ilk kaza. 1 Temmuz’da yaşanan kazada araçtakiler hafif şekilde yaralandı. 

Firmadan yapılan açıklamaya göre kaza, ABD’nin Mountain View bölgesinde gerçekleşti. Kavşakta duran Google’ın aracına arkadan gelen ve duramayan bir başka araç çarptı. Firmanın SUV türündeki aracında biri şöför (ABD’deki kurallar gereği otonom araçlarda şöför koltuğunda birinin oturması gerekiyor) toplamda 3 kişi yaralandı. Kaza sırasında diğer aracın fren yapmadığı ve yaklaşık 27 km hızla çarpışmanın gerçekleştiği açıklandı. 

Kazada hafif yaralanan Google’ın aracındaki sürücü ve ve yolcular hastaneye kaldırıldı. Araçtakilerin durumlarının iyi olduğu ve hastanedeki tedavinin ardından taburcu edildikleri açıklandı. 

Yaralanmalı ilk kaza

Google’ın 6 yıldır test ettiği otonom sürüş özelliğe sahip araçları daha önce de kazalara karışmıştı. Google’ın verdiği bilgilere göre bugüne kadar bu araçlar 14 kez kaza yaptı.