Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, Karadeniz'de palamudun bol miktarda avlanmasının fiyatlara da olumlu yansıdığını belirterek, "Bugün Giresun'da balıkçı tezgah ve manavlarında palamut balığının tanesi 3 liradan satılıyor" dedi.

Arslan,  yaptığı açıklamada, bugünlerde Karadeniz'de beklendiği gibi bol miktarda palamut avlandığını ifade etti.

Balıktaki bolluğun fiyatlara da olumlu yansıdığını ifade eden Arslan, "Karadeniz'de son 3 yılın en bol sezonu yaşanıyor. Her gece denize açılan tekneler binlerce kasa balıkla geri dönüyor. Hal böyle olunca fiyatlar da hızla düşüyor. Bayramın birinci günü 5 lira olan palamudun tanesi bugün 3 liradan satılıyor." diye konuştu. 

Hava şartlarının iyi gitmesi halinde palamut avının daha da bollaşmasını beklediklerini dile getiren Arslan, şöyle konuştu:

"Şu anda her şey istediğimiz gibi gidiyor. Hava şartları tam istediğimiz gibi ve balık da kendisini gösteriyor. Sürecin bu şekilde sürmesi halinde palamut avcılığı önümüzdeki günlerde daha da artacaktır. Bu da fiyatın daha da düşebileceği anlamına geliyor. Daha önce de dediğimiz gibi Karadeniz insanı bu sezon palamut balığına doyacak."