Peki neden Dağlıca işte o detaylar.

Hakkari-Yüksekova ile Hakkari-Şemdinli ve Dağlıca bölgesi arasındaki üçgen PKK için Türkiye sızması açısından hayati önemi sahip. Dağlıca bölgesi geçmişte kışın boşaltılıyor, baharla birlikte başka bölgelerden getirilen taburlarla korunuyordu.


Genelkurmay aldığı bir kararla burada bir hudut birliği kurdu. Buna bağlı çok güvenlikli karakollar yaptı. Hudut birliği sabit hale getirildi. PKK bundan çok rahatsız oldu. Bu nedenle Dağlıca bölgesini hedef ald

ı. Çözüm Süreci'nde bile bu bölgeye sürekli saldırmasının nedeni buydu. Özellikle TSK'nın operasyonlarını yoğunlaştırdığı dönemde PKK bu bölgede hakimiyet kurmak için kanlı eylemler yaptı.

Bölgenin kilidi Dağlıca-Aktütün hattı

PKK'nın Dağlıca bölgesine yönelmesinin nedenlerinden biri Hakkari'yi bölgede hakimiyet kurmak için kurtarılmış bölge olarak görmesi. Bu ilde hakimiyet kurmasının yolu ise Dağlıca-Aktütün bölgesinden Türkiye'ye sızmasına bağlı.

Irak sınırındaki Hakkari-Yüksekova-Dağlıca, Hakkari-Şemdinli-Çukurca Aktütün Karokulu hattı bu açıdan hayati öneme sahip. Kandil'deki kamplar Dağlıca'ya 80, Aktütün'e ise yalnızca 50 kilometre uzaklıkta. Başka bir anlatımla Dağlıca-Aktütün bölgesi özellikle dünkü saldırının gerçekleştirildiği Doski Vadisi PKK için kilit öneme sahip. 
Editör: TE Bilişim