Pekşen, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında,  Şanlıurfa ziyareti sonrası bölgede edindiği izlenimleri aktardı.

Yüzde 65'i tarıma elverişli topraklardan oluşan  Şanlıurfa'nın arazilerinin sulanması noktasında çiftçinin önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu savunan Pekşen, 12 milyon 205 bin dekar tarım alanına sahip kentin arazilerinin yalnız yüzde 20'sinin sulanabildiğinin tespit edildiğini belirtti.

Sulama birliklerinin elektrik borçlarından dolayı yönetilemez durumda olduğunu iddia eden Pekşen, bunun önemli tarım alanına sahip kentte ürün verimliliğinde düşüşe neden olduğunu söyledi.

Elektrik kesintilerini bölgede bir başka sorun olarak gördüklerini ifade eden Pekşen, "Bölgede dehşet bir durum var. Elektrik idaresi ve sulama birliği önünde her gün binlerce insan büyük bir arbede yaşıyor. İnsanlar büyük bir umutsuzluk içerisinde. Günde 11 saat elektrik kesintisi yaşanıyor. Demirel, siyasi literatüre geçmiş 'GAP'ı kaptırmam' diyordu. Emin olun GAP çakılmış. 13 milyon sulanabilir alanın şu ana kadar sulanabilen kısmı henüz 3 milyon hektara ulaşamamış." diye konuştu.

Pekşen, 700 bin  Suriye göçmeninin yaşadığı  Şanlıurfa'da işçilik ücretinin 500 liraya düştüğünü, asgari ücretle çalışanların işsiz kaldığını da öne sürdü.

Sulu tarımın büyük önem taşıdığı bölgede  Türkiye'nin umudu halindeki GAP'ın ilgisizliğe terk edildiğini vurgulayan Pekşen, "Bu projenin icra edilmesi rahmetli Demirel'e mal olduğu için mi ihmal edilmiş? Bu  Türkiye tarihinin en büyük tarım projesidir. Hangi duyguyla bu projeye karşı kin, gaflet içerisindeler? Rahmetli Demirel'in kemikleri sızlamıştır. GAP Projesini yaşatmak, o projeyi devam ettirmek  Türkiye'nin en büyük iddiası olmalıydı." değirlendirmesinde bulundu.
Editör: TE Bilişim