CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Fethullah Gülen’i öven tweetlerini paylaşan kişileri “ahlaksızlık ve iftira” ile suçlaması ve gerçekten söz konusu tweetleri attığının ortaya çıkması üzerine bu tweetlerini silmesi hususunda, Bozdağ’ın Meclis tutanaklarına geçen konuşmasına dikkat çekti. 

Pekşen, konuyla ilgili şu değerlendirme de bulundu: 
“Sayın Bozdağ tweetlerinizi silerek, kamuoyunun bildiği gerçekleri ortadan kaldıramazsınız. Hadi tweetleri sildiniz; 24 Mart 2011 tarihinde TBMM’de yaptığınız konuşmanın tutanakları ne olacak? Mecliste kayıtlı tutanaklarda söylediğiniz sözler, yaptığınız değerlendirmeler kamuoyunun ilgisini çekmeye devam etmektedir. Bugün halen Mecliste söylediğiniz sözler ve ileriye sürdüğünüz görüşlerin arkasında mısınız?

Nitekim konuşmanız da Fethullah Gülen cemaati ile ilgili ‘her şeyi de açık, devletin denetimi, gözetimi altında açık, her şey gözünün önünde olan…’ … ‘mahkûmiyet kararı olmayan birine “çete” diye itham ederseniz ona karşı da büyük bir haksızlık yaparsınız.’ … ‘temiz insanları “çete” diye suçlamak kabul edilemez.’ dediğiniz açıklamanız TBMM tutanakları ile sabittir” diye vurgulayarak Sayın Bozdağ’ın halen aynı görüşte olup olmadığını sordu.

Pekşen “Sayın Bozdağ, bugün aynı görüşte misiniz? Yapılan uygulamalara söyleyecek bir sözünüz var mıdır? Sizin de belirttiğiniz gibi her şey açık, devletin denetimi altında ise, bugün çete diye suçladıklarınıza devlet göz mü yumdu? Açık olduğunu söylediğinize göre görmezlikten mi geldi, çete ile işbirliği mi yaptı? İktidarınızda bunlara sürekli çete isnadı yapılmakta; sizinde söylediğiniz gibi, ortada bir mahkumiyet kararı halen olmadığına göre bu bir haksızlık mıdır? Çetenin oluşmasında devletin desteği ve işbirliği var mıdır? İktidarınızın geçmişte kol kanat gerdiği yapıyı şimdi suç örgütü olarak sunmakla hukuki sorumluktan kurtulacağınızı düşünüyor musunuz?” diye hesap sordu.
Editör: TE Bilişim