PES 2016 için oynanış videosu sonunda yayınlandı.

Futbol denilince akıllara gelen başlıca oyunlardan biri olan Pro Evolution Soccer, ya da kısaca PES, 2016 yılı ile beraber 20. yılını kutluyor. Winning Eleven adıyla başladığı futbol oyunları serüvenine devam eden Konami, 20. yılı için oyuna biraz daha önem vermiş gibi duruyor.

Neymar'ın öncülüğünde gösterilen videolar ile ilk göz kırpan PES 2016 için şimdi ise Neymarlı kapak görselleri ve bir de oynanış videosu geldi.



PES 2016 ile gelen yenilikleri gösteren oynanış videosunda ise daha önce sizlere buradan bahsettiğimiz detaylara ait bir video anlamı taşımakta. Menü arayüzünden görülen detaylara göre daha canlı ve daha güzel bir tasarım anlayışına sahip olunduğu görülüyor. Fakat tek sıkıntı ise sanki biraz karmaşık olmuş.

Ayrıca maç içinde bile değişebilen hava değişimleri detayı bence PES 2016 için en dikkat çekici yeniliklerden biri gibi görünüyor. Aslında bir anda günlük güneşlik havadan bir anda lapa lapa kar yağma gibi bazı saçmalıklar görebiliriz, fakat Galatasaray - Juventus maçındaki kar muhabbetini gördükten sonra ne olursa olsun saçma diyemeyeceğimi de bir detay olarak belirteyim.



Oynanışında birçok gerçekliğin de katıldığı anlaşılan yeni PES'in oynanış açısından nelerin değiştiğini ise piyasaya çıktıktan sonra anlayabileceğiz. Bakalım PES 2016, Türkiye ve dünyada hala oynanan PES 2013'ü tahtından edebilecek mi? 
Editör: TE Bilişim