Suriye, iç savaştan en az etkilenen kentler arasındaki Lazkiye ve Tartus'ta gerçekleşen IŞİD saldırılarıyla sarsıldı.

Suriye Arap Haber Ajansı'nın (SANA) haberine göre, Akdeniz kıyısındaki Lazkiye kentinde art arda düzenlenen bombalı saldırılarda en az 100 sivil öldü.

SANA, Lazkiye'ye bağlı Ceble ilçesinde dört patlamanın art arda yaşandığını aktarıyor.  Lazkiye Polis Teşkilatı’ndan bir kaynak, saldırılardan ikisinin Ceble otogarını hedef aldığını bildirdi.

Diğer iki saldırı ise canlı bombaların Ceble hastanesinin acil servis girişi ve elektrik müdürlüğünde kendilerini patlatması sonucunda gerçekleşti.

Ceble’nin güneyinde bulunan Tartus kentinde de benzer patlamalar yaşandı. Suriye’nin diğer bölgelerine nazaran daha güvenli ve hayatın daha normal bir akışla devam ettiği kentte üç bombalı saldırı düzenlendi.

Tartus otogarını ve otogara yakın bir yerleşim birimini hedef alan saldırılarda en az 33 kişi öldü. Tartus'taki üç patlamadan biri, bir canlı bombanın kendini patlatması sonucunda gerçekleşti.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'ne göre de, toplam yedi bombalı saldırının en az iki tanesi intihar saldırısı olarak gerçekleştirildi ve ölenler en az 100 kişiye çıktı.

Her iki kentteki saldırıları da IŞİD üstlendi. IŞİD'e yakın bir internet sitesinde, saldırıları IŞİD'in gerçekleştirdiği ve "Nusayri'lerin hedef alındığı" belirtildi.