Suriye ile sınırı olmayan birçok devletin şu anda Suriye’de savaşın içinde olduğuna işaret eden Malkoç, "Bu savaşı bize sıçratmak istiyorlar. PKK’yı araç, HDP’yi kukla olarak kullanıyorlar. Paralel yapı da bunlara destek veriyor. Türkiye’yi etkisiz kılmak istiyorlar, buna güçleri yetmeyecektir. Suriye’de PYD konusunda ABD, İran ve Rusya maalesef aynı çizgide birleşmiş. Türkiye kendi hukukunu koruyor. Göreceksiniz bir müddet sonra hepsi Türkiye’nin çizgisine gelecek. Türkiye’nin yalnızlaşması söz konusu değil" dedi.

Türkiye’nin terörle mücadele tecrübesi olduğuna işaret eden Şeref Malkoç, "Türkiye'nin teröre karşı savaşan kahraman askeri, kahraman polisleri, ülkesini seven Kürdü ile Türkü ile 78 milyon sevdalısı var. Siyasi istikrar var. Feraset, basiret sahibi, dirayetli ve tecrübeli bir Cumhurbaşkanı var" vurgusunda bulundu.

Malkoç şunları söyledi: "Görülen o ki bölge halkı teröre lanet okuyor. Hendek kazan teröristlerin hendeğe gömülmesini istiyor. Türkiye çok güçlü ve çok büyüktür. Türkiye’nin bu gücünün farkında olan ve bunu iyi değerlendiren bir Başbakanımız ve Dünya Lideri bir Cumhurbaşkanımız var. Ekonomik sorunların da, terörün de üstesinden geliriz. Suriye’ de savaş uzadıkça bizim de terörle mücadelemiz uzuyor. Ancak bölge halkı PKK’yı lanetliyor. HDP’ den soğumuşlar. Güvenlik güçlerimizin gücü ve morali çok iyi durumda. Türkiye artık İHA’sını kendisi yapıyor. Kendi silahını üretiyor. Üç milyon mülteciye bakıyor. İnsanlığın onuru ve haysiyetini kurtarıyor. PKK, PYD, DAİŞ dahil her türlü terörle mücadele ediyor. 3.Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim’i yapıyor. Nükleer santrallerini kuruyor. 3.Havalimanını yapıyor. Her yıl 1 milyon gencine iş buluyor. Dünya’nın her yerine gidiyor, iz bırakıyor, ürün ve hizmet satıyor. İşte yeni Türkiye, büyük Türkiye budur. Bu ülke terörü de yener. Düşmanlarının da üstesinden gelir".