Emniyetin kullandığı POL-NET bilgisayar sisteminde meydana gelen bir teknik arıza nedeniyle tüm gümrüklerde giriş-çıkış işlemleri durduruldu. İHA'nın haberine göre ise arızanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemezken, siber saldırılar da dahil olmak üzere her türlü ihtimal değerlendiriliyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı POL-NET bilgisayar sistemindeki teknik arıza nedeniyle tüm gümrüklerde giriş-çıkış işlemleri durdu. Kapıkule’den Türkiye’ye giriş yapmak için bekleyen çok sayıda araç, uzun kuyruklar oluşturdu.

VERİ TABANI ARIZASI

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kullandığı POL-NET bilişim sisteminde, saat 19.00 sıralarında arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle tüm gümrük kapılarında pasaport kontrol işlemleri durdu. Kapıkule gümrük sahasında giriş yapmak isteyen çok sayıda araç sürücüsü, veri tabanında meydana gelen arızanın giderilmesini bekliyor. 

DHA'nın haberine göre Arıza nedeniyle Hamzabeyli, İpsala ve Pazarkule Gümrük Kapıları'nda da işlem yapılamıyor.

HAVAALANLARINDA KUYRUK OLUŞTU

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelinde sınır kapılarında olduğu gibi Atatürk Havalimanı'nda da giriş ve çıkış işlemlerinde aksamalar meydana geldi.

POLNET bilgi sisteminde meydana gelen arıza nedeniyle Türkiye genelinde sınır kapılarında giriş ve çıkış işlemleri manuel olarak yapılırken, Atatürk Havalimanı'nda ise yolcular pasaport kontrol noktalarında beklemek zorunda kaldı. Saat 18.20-21.00 saatleri arasında süren arıza sebebiyle yolcuların çıkış işlemleri manuel olarak yapıldı.

İHA'nın haberine göre ise arızanın neden kaynaklandığı henüz belirlenemezken, siber saldırılar da dahil olmak üzere her türlü ihtimal değerlendiriliyor.

AA ise sistemdeki arızanın sürdüğünü belirtti.

Editör: TE Bilişim