Rize’de 2008-2013 yılları arasında aralarında; eski Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, eski Rize Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fahrettin Kaya, eski MHP Rize İl Başkanı Zeki Mayi, eski BBP Rize İl Başkanı Nusret Kaya, iki gazeteci ve aralarında iş adamlarının da bulunduğu 60 kişiyi izinsiz olarak dinlendikleri gerekçesiyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Rize’de görev yapan 17 polis memuru hakkında 19 yıl istemi ile dava açılmıştı.

Dava kapsamında Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Rize Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü’nün de aralarında bulunduğu 2 polis hakkında yakalama kararı çıkartıldı, 6 polis memuru ifadesi alınmak üzere emniyete çağrıldı.

Rize İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri tarafından sabah saatleri itibariyle haklarında yakalama kararı çıkartılan Rize Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü M.Ş.M. ve İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı V.A.’nın evlerine baskın yapıldı.

Şahıslar evlerinde bulunamadı. Diğer polis memurları B.E., S.K., İ.T., M.Y. ve T.Ü. de KOM ekiplerince ifadeleri alınmak üzere emniyete çağrıldı. Yakalama kararı çıkartılan ve ifadesi alınan polis memurlarına, ‘suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, özel hayatın gizliliği, usulsüz dinleme, kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetme, haberleşmenin gizliliği’ gibi suçlamalar yöneltiliyor.

8 kişiden 6'sı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim