Rusya sonunda bunu da yaptı.

Rusya'nın, yaptırım listesinde bulunan ülkelerden getirilerek, Rusya'ya sokulmaya çalışılan ithal ürünleri yerinde imha edeceği bildirildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hükümet üyeleri ile Novo Ogareva Başkanlık Rezidansı'nda bir araya geldi. Putin, toplantıda katılan Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev'in "Yaptırım listesindeki ülkelerden Rusya'ya sokulmaya çalışılan ürünleri gümrüklerde imha edilmesi" teklifine olumlu cevap verdi.

Yasaklı ülkelere ait ürünler için, bir zamanlar "havyar" ithalatı için alınan imha etme kararı gibi sert önlemin alınabileceğini dile getiren Putin, Tarım Bakanı'nın teklifini kabul ettiğini belirterek, hükümetten, hukukçularla birlikte çalışarak ilgili karar için teklif getirmesini istedi.

Batılı ülkeler, 23 Haziran'da Rusya'ya karşı uyguladıkları yaptırım kararlarını uzatma kararı almış, Moskova yönetimi de 24 Haziran 2015'te yaptırımlara aynı şekilde mukabele ederek, Batı ülkelerine uygulanan gıda ambargosunun süresini bir yıl daha uzatma kararı almıştı.
Editör: TE Bilişim