Zaharova’nın açıklamalarına yanıt olarak da ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, BMGK toplantısından önce “DAEŞ’in kökünü kazımak için 67 ülkelik bir koalisyonun başını çekiyoruz. DAEŞ, kontrolündeki bölgelerin yüzde 40’ını kaybetti. Bu bizim için çok ciddi bir şey, oyun değil. DAEŞ’i koruduğumuza yönelik açıklama yapan kişilerin gerçekten utanması gerekiyor” diye konuşmuştu. 


Facebook hesabından açıklama yapan Zaharova Power’ı ‘utanmanın ne demek olduğunu anlaması’ için Suriye’ye davet etti: “Sayın Samantha Power, utanç kelimesinin ne anlama geldiğini anlamanız için Suriye’ye gidip insanlarla konuşmanızı tavsiye ederim. Yalnız El Nusralılarla, ‘ılımlı muhaliflerle’ değil… Gidip Washington’ı rahatsız eden insani yardım sevkiyatlarıyla ilgili konuşun. Washington’ın aktif biçimde rol aldığı, 6 yıllık kanlı deneyime rağmen orada yaşayan insanlarla konuşun…”

‘TÜM MASRAFLARI KARŞILARIM’

Suriye’den Rusya’ya rehabilitasyon için gelen yetim çocuklarla, Suriye’nin kentlerindeki muhalif grupların temsilcileriyle ve gazetecilerle düzenli olarak bizzat görüştüğünü belirten Zaharova, Power’ın olası ziyareti için tüm masrafları karşılama sözü de verdi: “Tavsiyeme uyun ve korkmayın. Benimle birlikteyken size kimse dokunmaz. Sizinkiler yine ‘yanlışlıkla’ bir yerleri bombalamazsa tabi… Hatırlayacağınız bir deneyim olur, hem de bizzat ‘utancın’ ne demek olduğunu anlarsınız.”