Aralarında Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de bulunduğu Türk heyeti, Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkovich ve beraberindeki heyetle birlikte, uygulanan ekonomik tedbirlerin kaldırılmasını görüşmek üzere başkent Moskova'da bir top lantı gerçekleştirdi. Şimşek, toplantı sonrasında Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede, "Moskova'da verimli bir toplantı yaptık. Tüm sorunları görüştük. Mayıs başında tekrar görüşüp, hızla çözüm üreteceğiz" ifadelerini kullandı.

ZEYBEKCİ EŞLİK ETTİ

Şimşek'e eşlik eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de Twitter üzerinden, "Rusya ile ticari ilişkilerimizin gerçek potansiyeline ulaşması için Moskova'dayız" değerlendirmesinde bulunarak, Rus yetkililerle bir araya geldiklerini belirtti. İkili görüşmelerin detaylarına ilişkin açıklama yapılmazken, heyetler arasında yaş meyve ve sebze ithalatına uygulanan yasakların kaldırılmasının yanı sıra müteahhitlik başta olmak üzere sektör faaliyet yasakları ve Türk işçi çalıştırılmasına yönelik engellerin sonlandırılmasının ele alınacağı belirtilmişti.

KARADENİZLİ İHRACATÇILAR BEKLİYOR

Söz konusu görüşmelerden çıkacak olumlu sonucu Karadenizli ihracatçılar da büyük merakla bekliyorlar. Rusya'yla yaşanan ambargo süreci nedeniyle sıkıntılı günler geçiren bölge ihracatçıları gözlerini bir an önce uygulanan tecbirlerin kaldırılması konusunda Rusya'ya çevirmiş durumdalar.

Editör: TE Bilişim