Sağlık Bakanlığı tek tek personel atayacak.

Sağlık Bakanlığı tarafından kurumlar arası personel ataması sonuçları açıklandı. Sağlık personel atamasının nasıl yapıldığını ve sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı personel yaptığı açıklamada; Sağlık bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre 2015 Yılı Temmuz Dönemi Yer Değiştirme Suretiyle Atanma Kurası 27.07.2015 tarihi Pazartesi günü noter huzurunda bilgisayar ortamında gerçekleştiriceği söylenmişti. Bu kapsamda; ayrıntılar ve münhal boş kadrolar yayınlandı. Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları olan Bakanlık,Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Kamu Hastaneleri kurumu merkez ve taşra teşkilatında görev yapan sağlık personellerinden ilan tarihi itibari ile çalıştığı ilde ve kurumda 2 yıldır hizmet yapanların başvuru yapabileceği münhal kadrolar yayınlandı. Sağlık bakanlığı tayin işlemleri için şu an yapılan kura çekimleri biter bitmez burdan gerekli bilgilendirmeyi yapıyor olacağız. Personel sağlık ve sağlık bakanlığı personel tayin işlemleri konusunda detayları sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.
Sağlık personeli tayin isteme işlemleri için tıklayın
Sağlık personel sonuçları için tıklayın
PBS Üzerinden Nasıl Tayin İstenir?
1- PBS sistemine üye değilseniz; ana sayfadaki "Kullanıcı İşlemleri" menüsünden kullanıcı kaydınızı yaptırınız. (Adres: http://www.pbs.saglik.gov.tr)
2- İlgili kura başvuruları başladığında Kura Başvuru ve Takip İşlemlerine giriniz. Şekil 1'de açılan alana TC Kimlik Numaranızı ve Şifrenizi yazarak giriş butonuna basınız.
3- Başvur butonuna basarak seçiniz.
4- Açılan Kura Başvuru ve Takip Formu Ekranından Şekil 3'de ki alandan kuraya başvuracağınız Unvan ve Branşı seçiniz.
5- Yine Şekil 2'de ki alanda Genel Kura tercihinizi seçiniz. Eğer sadece tercihlerinize yerleştirilmek istiyorsanız "Genel Kuraya katılmak İstemiyorum" alanını, tercihlerime yerleşemessem kurada boş kalan yerlerin herhangi birine atanmak istiyorum diyorsanız "Genel Kuraya Katılmak İstiyorum" alanını işaretleyiniz. (Bu doktorlar için geçerlidir sadece...)
6- Başvuruyu Kaydet butonuna basarak başvurunuzu kaydedin. Bu işlemden sonra artık tercih yapma aşamasına gelmiş olursunuz.
7- Bu alandan tercih yaparken ilk önce 1. Tercihinizin karşısında yer alan Ekle butonuna basınız ve karşınıza unvan ve branşınıza göre uygun tercih edebileceğiniz münhal yerler listelenecektir.
8- Kesinleştirene kadar bilgilerinizde değişiklik yapıp tekrar kaydedebilirsiniz. Kuraya giriş Unvan veya Branşınızda değişiklik yapmak istiyorsanız öncelikle şeçmiş olduğunuz tercihlerin tümünü, sil butonuna basarak siliniz, sonra gerekli düzeltmeyi yapıp tekrar Başvuruyu Kaydet işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
9- Ekranın sağ üst tarafındaki "Başvuruyu Yazdır" butonu na basarak iki adet başvuru formunu yazdırınız. Bu başvuru formunu İlan metninde belirtilen Birim veya Kuruma onaylatınız. Onayladığınız formu ve ilan metninde istenen belgeleri, son teslim süresinden önce, APS veya Kargoyla Bakanlığımıza gönderiniz.
Sağlık Bakanlığı tarafından kurumlar arası personel ataması sonuçları açıklandı. Sağlık personel atamasının nasıl yapıldığını ve sonuçlarını haberimizde sizlerle paylaştık. En güncel haberleri yenisafak.com adresi üzerinden takip edebilirsiniz. 
Editör: TE Bilişim