Sahillerinde deniz keyfi başka yaşanıyor açıklaması yapıldı.

Büyükçekmece sahilleri ne Marmarisi, ne Antalya'yı ne de Bodrum'u aratmıyor... Deniz sahil güneş...İstanbul’un denize girilebilir en uzun deniz kıyısına sahip ilçelerin başında bulunan Büyükçekmece, tatile gidemeyen vatandaşların vazgeçilmez yerlerinin başında geliyor.

Türkiye’nin ve İstanbul’un en çok yeşil alanlarından birisi sahip olan Büyükçekmece yaz mevsimde şehir dışına çıkamayan tatilcileri ağırlıyor. İstanbul’un denize girilebilen nadir sahillerinden olan Büyükçekmece, mavi’nin ve yeşil’in buluştuğu doğasıyla İstanbulluların ilk tercihleri arasında yer alıyor.

"BÜYÜKÇEKMECE BİZE YETER"

Her çeşitli sosyal ve kültürel etkinliğe konut sahipliği yapan Büyükçekmece, ilçede yaşayan vatandaşlarında vazgeçilmesi. Büyükçekmece’nin yaz kış ayrı güzel olduğunu söyleyen emekli Ümran Kocametin, "Yaz mevsiminde hiçbir yere gitmeyi düşünmüyorum Büyükçekmece’de tüm imkanlar ayağımızın altında. Sabah oksijeni bol bir yerde yürüyüşümü yapıp ve İstanbul’un en temiz denizine girebiliyorum. Büyükçekmece’yi çok seviyorum’’ diye konuştu.

"HASTALIĞIMA İYİ GELDİ"

Büyükçekmece’nin İstanbul’un kalabalığından ve yoğun trafiğinden uzak çok özel bir ilçe olduğunu belirten SADIK EREN, ’’Doğasıyla, tarihi ve kültürüyle çok özel olan bu ilçe beni kendine bağladı. Yaşımdan ötürü bir hastalığım vardı buranın gökyüzü şartlarıyla tedavi ettim diyebilirim’’ifadelerini kullandı.

"MAVİ BAYRAKLI DENİZ"

Temiz denizini mavi bayrakla taçlandıran Büyükçekmece, yeşil alanlarıyla da dikkat çekiyor. Büyükçekmece’nin kültür, sanat ve turizm kenti olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İstanbul’un incisi olan, huzuru ve mutluluğu içinde barındıran Büyükçekmece her kesim tarafından tercih edilen bil ilçedir. Vatandaşlarımız başka başka yerlere gidip tatil yapma gereksinimi duymuyor. Her çeşitli imkanların yer aldığı ilçemizde yaşamak ayrıcalıktır. Halkımızın sahillerimizde rahat, güvenli ve huzurlu vakit geçirebilmeleri ismine her tülü tedbiri de belediye olarak almaktayız” diye konuştu. 
Editör: TE Bilişim