Samsung Galaxy Note 5 özellikleri ve fiyatı.

Samsung‘un yeni akıllı telefonu Galaxy Note 5 ile ilgili farklı kaynaklardan bilgiler geliyor. Gelen haberlere göre  Eylül ayında düzenlenecek IFA 2015 fuarında tanıtılacağı düşünülen modelin sunacağı yenilikler ve özellikleri yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Yeni gelen bilgilere göre Samsung‘un, Galaxy S6 modelinde kullandığı UFS 2.0 bellek teknolojisinin Galaxy Note 5‘te de kullanılacağı söyleniyor. 128 GB bellek kapasitesine kadar çıkabilen UFS 2.0 belleklerinin yazma hızı 150 MB/S değerine kadar ulaşabilme yeteneğine sahip.

Diğer taraftan gelen yeni bir bilgideyse USB Type-C bağlantı girişiyle kullanıcılara sunulacak. Nokia‘nın geliştirdiği N1 tablet modeli ile ilk olarak gündeme gelen USB Type-C bağlantısı, daha sonra MacBook model ile daha da popülerlik kazandı. Görülen o ki, Android tarafında da benimsenmeye başlayan bu bağlantı modeli Samsung‘unda fazlasıyla ilgisini çekmişe benziyor.

5.8 – 5.9 inç ölçülerinde Super AMOLED bir ekranla karşımıza çıkacağı söylenen Galaxy Note 5 modelinde 4K çözünürlüğünde desteklenebileceği belirtiliyor. Ancak bir kısım teknoloji sever de ekranın 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde kalacağını düşünüyor.

Cihazın boyutunun büyümesi, batarya konusunda Samsung‘u biraz daha rahatlacağa benziyor. Çünkü Galaxy Note 5‘in 4100 mAh pil kapasitesine sahip bir bataryası bulunacak. Şu ana kadar Samsung’un ürettiği modellere bakıldığında en yüksek pil kapasitesi rekoru 3500 mAh ile Galaxy S6 Active modelinin olduğunu görüyoruz.
Editör: TE Bilişim