Şarkıcı Ayhan Murat'ın "Korsana dur" demek için Beyoğlu'nda vatandaşlara albümünün yanında onar dolar dağıtması, izdihama neden oldu. 

Taksim Meydanı'na yönetmen Murat Uygur'la gelen sanatçı, "Öf Ülen Öf" adlı üçüncü albümünü halka dağıtmak istedi. Burada polis ekiplerinin engeliyle karşılaşan şarkıcı, korsana karşı eylemini Galatasaray Meydanı'na kadar sürdürdü.

Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapan Murat, daha sonra vatandaşlara albümüyle birlikte onar dolar dağıttı.

Sanatçının etrafında toplanan vatandaşların İstiklal Caddesi'nde izdiham oluşturması nedeniyle sivil polisler olaya müdahale etti. Polislerin uyarısı üzerine Ayhan Murat ve Murat Uygur dağıtıma son verdi. 

"10 bin doları vatandaşımıza vermek istedik"

Korsan albüm satışlarına hayır demek için böyle bir yöntem denediklerini aktaran yönetmen Uygur, şöyle konuştu:

"Ülkemizde korsana, emek hırsızlığına hayır demek için sevgili sanatçımızla Türkiye'deki bütün sanatçıları temsil etmek için buradayız. Bu üçüncü albümü alan vatandaşlara 10 dolar hediye etmek istedik. Bu işi para kazanmak için yapan sanatçıların para dağıtması belki vatandaşlara enteresan gelebilir. Biz, 10 bin doları bu şekilde vatandaşımıza vermek istedik. Bu eylemimiz ses getirmezse, yetkililer bu konuda çıkıp da sanatçıları korumaya almazsa ben bütün servetimi arkadaşımın yanında harcamaya hazırım. Bu parayı kendi cebimden veriyorum. Yapımcısı ve yönetmeniyim."

Bu arada, basın mensuplarının röportaj sonunda şarkı söylemesini istediği Murat, albümün tanıtım şarkısı olan "Öf Ülen Öf"ün sözlerini unuttu. Daha sonra sözleri hatırlayarak şarkıyı bitiren Murat, yıllardır müzikle iç içe olduğunu belirterek, Mahsun Kırmızıgül, Ceylan ve Emrah'la aynı dönemde sahneye çıktığını ifade etti.