Ortahisar Belediyesi'nin Kasım ayının 3. Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. 

Ortahisar Belediyesi'nin 2015 Yılı Sayıştay Teftiş Raporu sonuç bölümünü meclis üyelerine okuyan Başkan Genç, raporda Sayıştay müfettişlerinin belediyenin mali rapor ve tablolarını bütün önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgiler içerdiği kanaatinin belirtildiğini ifade ederek, bunun son derece önemli olduğunu kaydetti.

Başkan Genç, “Hesaplarımız, kitaplarımız incelendi ve olumlu bir rapor tanzim edildi. Ben meclis üyesi arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediyemizin mali rapor ve tablolarının maddi durağan varlıklar ve maddi olamayan durağan varlıklar haricinde bütün önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgiler içerdiği kanaatine varılmıştır. Maddi olan durağan varlıklar ve maddi olmayan durağan varlıklarla ilgili devir tasfiye komisyonundan dolayı devir işlemi tamamlanamayan bütün konular haricinde her şey incelendi ve olumlu bir rapor ortaya kondu” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise, raporun değerlendirme bölümünü mecliste okuyan Başkan Genç'e teşekkür ederek, “6 yıldır meclis üyeliği yapıyorum ilk defa bir başkan Sayıştay Teftiş Raporu'nu meclisten okudu. Belediyemizin işlerinin şeffaf ve yasal çerçevede yürütülmesi açısından bunu çok önemli buluyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim