Nusaybin'de devam eden terörle mücadele çalışmaları kapsamında Fırat Mahallesi'nde teröristlerin kanas ile açtığı ateş sonucu şehit olan evli ve bir çocuk babası 34 yaşındaki Piyade Astsubay'ın cenazesi Mardin'deki törenin ardından askeri uçakla memleketi Sivas'a getirildi.

Şehidin cenazesini Nuri Demirağ Havalimanı'nda Sivas Valisi Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celalettin Sağır, İl Jandarma Komutanı Bektaş Aslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, şehidin yakınları ve meslektaşları karşıladı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan şehidin eşi Dudu Özmen Gençleşen'de eşinin cenazesiyle birlikte Sivas'a geldi. Uçaktan inen şehidin eşi yakınlarına sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Astsubay'ın Hakkari’de Acil Tıp Teknisyeni olarak görev yapan kız kardeşi Beyhan Kavdır'da 1 yaşındaki oğlu Yusuf ile birlikte aynı uçakla Sivas'a geldi. Şehidin babası Şener Gençleşen’de ayakta durmakta güçlük çekti. Şehit yakınlarına askeri personel destek oldu.

Havalimanındaki karşılamanın ardından şehidin cenazesi Halil Rıfat Paşa Caddesi üzerinde bulunan amcası Şenol Gençleşen'in evine getirildi. Burada okunan duanın ardından helallik alındı. Şehidin amcasının evinin bulunduğu bina ve mahalle Türk bayraklarıyla donatıldı. Alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürülerek burada yakınlarına gösterildi.

Şehidin 7 yaşındaki ilkokulu birincisi sınıf öğrencisi kızı Ece Gençleşen ise etkilenmemesi için havaalanına getirilmedi.

Editör: TE Bilişim