Selfie çubuklarına yeni bir yasak daha geldi.

Disney tema parklarına gitmeyi planlayan kişiler, selfie çubuklarını evde bırakmaya alışmalı. Zira Disney, Dünya çapındaki bütün tema parklarında bu çubukların kullanımını yasakladı. ABD'deki bütün Disney parkları, 30 Haziran itibarı ile çubukları yasaklıyor; Hong Kong ve Paris'teki parklarını yasakları ise 1 Temmuz tarihinde başlayacak.

Disney, parkların kural sayfasına yasakları ekleyecek ve ziyaretçiler de, park içerisindeki duyurular ile uyarılacaklar. Park girişlerindeki rutin kontrollerde bulunan selfie çubuklarına ise, daha sonra iade edilmek üzere el koyulacak ya da çubukların sahipleri, otellerine veya arabalarına gidip çubukları bırakabilecekler.

Selfie çubukları, Disneyland ve Disney World parklarındaki bazı eğlence sürüşlerinde güvenlik sebebi ile zaten yasaklanmıştı ve bulunan işaretler ve güvenlik çalışanları, kurallara uyulması için var güçleriyle çalışıyordu. Ancak birkaç gün önce bir Disneyland roller coaster'ı, bir kişinin sürüş sırasında selfie çubuğu çıkarması sebebi ile bir saat boyunca durmuştu ve araçtaki kişiler araçtan indirilmişti.

Eğlence devi, bu yasağın güvenlik sebebiyle olduğunu ve sadece yakın zamandaki kazadan dolayı alınan bir karar olmadığını söylüyor. Ancak Disney, selfie çubuklarını yasaklayan tek kuruluş da değil. Diğer pek çok firma, müze ve organizasyon da kamu alanlarında ve etkinliklerde selfie çubuklarını yasaklıyor. Hatta Apple, son WWDC geliştirici konferansında bu çubukları yasaklamıştı... 
Editör: TE Bilişim