Şenol Güneş'ten transfer açıklaması

Güneş, Ankara'daki Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Seçimli Olağan Genel Kurulu'nda yayıncı kuruluş Lig TV'ye yaptığı açıklamada, kulübün ekonomik koşullarına, takımın yapısına uygun transferleri gerçekleştirmeye çalışacaklarını anlattı.

Ellerinde iyi bir oyuncu grubunun bulunduğunu dile getiren Güneş, mümkün olduğunca kadroyu korumaya çalışacaklarını ifade etti.

Güneş, öncelikle stoper ve sağ bek bölgelerine takviye yapmak istediklerini belirterek, "Sağ bekte yük Serdar Kurtuluş'a biniyor. Sayısal anlamda sağ beke takviye gerekiyor. Sol bekte sayısal anlamda bir sıkıntı yok. Stoperde ise verim olarak bir sıkıntı görünüyor. Oraya mutlaka iyi bir oyuncu alınmasını istiyoruz" diye konuştu.

Golcü futbolcu Demba Ba'nın da gitmek istediğini bildiren Güneş, Senegalli oyuncunun durumuna göre forvet bölgesine takviye yapılabileceğini kaydetti.

Güneş, Demba Ba'nın satılması durumunda UEFA normlarına uygun olarak daha rahat transfer yapabileceklerine dikkati çekerek, "Böyle bir arayış var, saygı duyuyorum. Normalde Demba Ba bizim için çok önemli oyuncuydu. Elimizde Mustafa Pektemek, Cenk Tosun ve Ömer Şişmanoğlu gibi iyi oyuncular var" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı savunma oyuncusu Ersan Gülüm için görüşmelerin devam ettiğine değinen Güneş, mevcut kalecilerle de yola devam etmeyi düşündüğünü anlattı.

Ellerindeki kalecilerin kötü bir sezon geçirmelerine rağmen yetenekli olduğuna işaret eden Güneş, yabancı kaleciye şu an sıcak bakmadığının altını çizdi.

Güneş, kampa mevcut kalecilerle gideceklerini dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Elimizdeki kaleciler değerlendirmeye alınmalı, onlara güveniyorum. Onların da iyi işler yapacağını düşünüyorum. Bunu yapamazsak, başaramazsak, o zaman değişikliğe gitme durumumuzu değerlendiririz. Tolga geçen sezon kenarda kaldı, sorumluluktan uzak durdu, başarı oranı düştü. Sebepleri ne olursa olsun, o sorunları konuşmanın yararı yok. Cenk ve Tolga'yı yukarı çıkarmayı, Günay gibi onların da çıkış yapmasını bekliyoruz. Bunu sağlarsak, hem Beşiktaş hem de onlar kazanır. Yapamazsak bir risk var ama alacağınız oyuncuda da risk var. Hem parasal risk var, hem de tutturamazsak diğer kalecileri kaybederiz."