Yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun ve yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun yaptığı Sıra Dışı İnsanlar Belgeseli’nin gala gösterimi, 18 aralık’ta Cemal Reşit Rey’de yapıldı.

Karadeniz insanının zorluklarla başa çıkmada öne çıkardığı pratik zekasını ve doğa ile mücadelesini konu alan Sıra Dışı İnsanlar Belgeseli İstanbul’da seyircisiyle buluştu. Belgeselin gala gösterimi, 1000 kişiye yakın bir seyirci topluluğu önünde Cemal Reşit Rey konser salonunda yapıldı.

Galaya, belgeselin ana kahramanı Metin Akıncı ve eşi de Rize’den gelerek katıldı. Gecede yaşayan efsane olarak tanımlanan tulum ustası Remzi Bekar da bir mini konser verdi. Ece Vahapoğlu’nun sunumuyla gerçekleşen galaya ünlü oyuncu Selda Alkor, iş dünyasından Leyla Alaton, Sinan Öncel, Asaf Güneri, Yasemin Pirinçcioğlu, Serap Tibuk, Mehmet Reis, Özcan Albak ve sanat camiasından Erkan Özerman, Atilla Dorsay gibi birçok kişi katıldı.

Yönetmenliğini Orhan Tekeoğlu’nun ve yapımcılığını Nurdan Tümbek Tekeoğlu’nun yaptığı belgesel, Giresun, Trabzon ve Rize’de çekildi. Belgesele, Çebi Vakfı ile Bizim Neslin Uşakları Derneği destek verirken çok sayıda kişi de katkıda bulundu. Finansmanı Fongogo üzerinden kitlesel fonlama ile gerçekleştirilen ve 4K görüntü kalitesiyle çekilen Sıra Dışı İnsanlar Belgeseli’nin ilk gösterimi Antalya Film Festivali’nde yapılmıştı.

Editör: TE Bilişim