1.Dünya Savaşı’nda Rus işgali altındaki toprakları kurtarmak için Enver Paşa komutasındaki Osmanlı ordusunun başlattığı ve onbinlerce askerin şehit olduğu Sarıkamış Harekatı'nın 103. Yıl anma etkinlikleri kapsamında Trabzon’da Sisdağı’na yürüyüş yapılacak. Kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aşan dağda 7 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan yürüyüş Hanyanı veya Üvezlialan mevkiinde başlayıp Sisdağı’nda  sona erecek.

Yürüyüş güzergahını belirlemek için Şalpazarı Belediye Başkan Vekili Mustafa Özendi, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Şube Müdürü Adnan Köseoğlu, İlçe Müdürü Ahmet Karaçoban ve Abdullah Malkoç ile bölgede incelemelerde bulunan Şalpazarı Kaymakam Murat Beşikçi, “Bu topraklar için Sarıkamış’ta canını veren şehitlerimizi anmak ve tarihimize sahip çıkmak hepimizin asli görevidir” dedi.

İl Müdür Öztürk de, bundan sonra yürüyüşün geleneksel olarak Sisdağı’nda yapılacağını kaydetti.  “Güç şartları altında Allah-u Ekber Dağları’nda metrelerce kar ve dondurucu soğuğa aldırmadan vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimizin ruhu şad olsun” diyen Birdal Öztürk, “Bizler de kahraman askerlerimizin fedakarlıklarını unutmadan, onların izinde birlik içerisinde vatan için her koşulda çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.