Solar Impulse 2 turlarını tamamladı.

Tüm dünya elektrikli araçlar peşinde koşuyor ve bu araçların daha uzun süre çalışabilmesi için mesai harcıyor. Bu araçlardan en önemlisi ise Solar Enerji Sistemiyle çalışan Impulse 2 oldu. Bu uçak yere inmeden gökyüzünde dilediğinizce kalabilen şekilde dizayn edilerek diğer araçlardan farklılaşıyor. Şu anda Solar Impulse 2  insansız olarak uçamıyor ama testler bittiğinde ve Impulse 2 insansız uçmaya başladığında uydulardan sonra gökyüzüne fırlatılan en önemli buluş olabilir.



Bu uçağı Google ve Facebook gibi şirketler interneti olmayan yerlere internet götürmek için kullanmayı amaçlıyor. Askeri amaçlı kullanımda oldukça mümkün. Lakin insan taşımacılığı gibi bir durumun uzun süre söz konusu olamayacağını belirtelim; çünkü Impulse 2 zorlu hava koşulları için dizayn edilmiş bir uçak değil.



Mart ayından beri göklerde olan Impulse 2 dünya çevresindeki turunu tamamlayarak Hawaii’ye indi. Bundan sonra Impulse 2‘nin proje yapımcısı Bertrand Piccard ve kıdemli pilotu André Borschberg’in daha stabil ve hava şartlarına daha dayanıklı bir model üzerinde çalışacakları belirtiliyor.