Referandum sonrası AK Parti'de değişim rüzgarlarının eseceği Ankara kulislerinden yansırken İçişleri Bakanı Soylu, başbakan olacağı yönündeki yorumlara sert tepki gösterdi.

Abdullah Gül'ün eski danışmanlarından Ahmet Takan Yeniçağ Gazetesi'nde bu iddiaya yer vermiş, "Baskın seçim planları yapılıyor. Berat Albayrak ekibinin, 'Binali Yıldırım'ın ipini çektiği' iddia ediliyor. Sarayda çok etkin bir başdanışmana sordum; referandum sonuçlarından dolayı Erdoğan'ın, Binali Yıldırım'a karşı çok kızgın olduğunu söyledi. 'Çalışmalarından memnun değil' dedi. Erdoğan'ın AKP'ye üye olmasının ardından Başbakanlık değişikliğinin sürpriz olmayacağını belirtti" ifadelerini kullanmıştı.

Bu değerlendirmeye Süleyman Soylu'nun tepkisi sert oldu. Sosyal medya hesabından isim ve konu vermeden "Önümüzde çok iş var. Sıtkı sadakatle çalışacağız. Ancak gazeteci kılığındaki lağım fareleri boş durmuyor. Fitne'ye karşı koruyucu Allah'tır" mesajını gönderen Bakan'ın değerlendirmesi başbakan olacağı iddialarına yorumlandı.

Hükümet kulislerinden yansıyan bilgilere göre mayıs ayı içerisinde bir kabine değişikliği kapıda. Olası bir değişiklikte Süleyman Solu ve Berat Albayrak'ın yerlerini korumasına kesin gözüyle bakılıyor.