Sony ısınma sorunlarının olduğunu açıkladı.

Günümüz akıllı telefonlarında ısınma problemi hemen hemen her modelde var diyebiliriz. Yüksek performans gösteren işlemciler, bataryayı hızlı bir şekilde sömürürken yüksek grafik özelliği telefonların ısınmasına sağlıyor. Son dönemde Xperia Z3+ ve Xperia Z4 modellerinde ısınma sorunu, standardın daha üstünde problem olmaya başlamıştı, bunun üzerine Sony açıklama yapmayı geciktirmedi.

Sony tarafından yapılan açıklamada, Snapdragon 810 işlemci ile çalışan Xperia Z3+ ve Xperia Z4 modellerinde yüksek kalite video izlerken veya oyun oynarken oluşan ısınma sorununu kabul ederek sorun için çözüm aradıklarını belirtti.

Sony, açıklamanın sonunda Xperia Z3+ ve Xperia Z4 modellerindeki ısınma sorununun yazılım güncellemesi ile giderileceğini de söylemeden geçmedi, tabi güncelleme yapılana kadar bu modelleri kullanan bir kullanıcının havaya uçma riski de bulunmakta. Eğer Sony Xperia Z3+ ve Xperia Z4 modellerinden birine sahipseniz, cihazı mümkün olduğunca az zorlamanızı tavsiye ederiz, öyle ki son dönemde telefon patlama haberleri çok sıklaştı…