Sony Xperia Z5 özellikleri ve fiyatı açıklandı.

Eğer Xperia Z3+ sizi kesmediyse eylül ayında Sony'nin bombalarına hazır olun. Technodify sitesinde yer alan habere göre Sony eylül başında yeni amiral gemisi Xperia Z5'i duyurmaya hazırlanıyor. Sony ayrıca Xperia Z5'in yanında Xperia Z5 Compact ve Xperia Z5 Ultra gibi modeller tanıtmayı da planlıyor.

Yine sitede yer alan bilgilere göre Xperia Z5 tam anlamıyla bir donanım canavarı olacak. Ekran boyutu ve çözünürlük seviyesi (büyük olasılıkla Quad HD) henüz bilinmeyen telefonun işlemci biriminde Snapdragon 820 yer alacak. Xperia Z5 aynı zamanda Sony adına bazı ilkleri gerçekleştirecek. Xperia Z5, Sony'nin parmak izi sensörüne ve 4GB RAM'e sahip ilk telefonu olacak. Parmak izi tarayıcısı için Sony'nin yeni nesil telefona home butonu dahil etmesi bekleniyor.

4.500 mAh gibi muazzam bir pili beraberinde getireceği belirtilen Xperia Z5, Sony'nin yıllardır mobil cihazlar yer verdiği OmniBalance tasarım anlayışını devam ettirecek. Xperia Z5'in kamera tarafı da oldukça iddialı görünüyor. Telefonda HDR ve 4K video kaydını destekleyen 21MP çözünürlüklü Sony IMX230 CMOS sensör (Galaxy S6'da Sony IMX240 sensör kullanılıyor) yer alacak. Kamera büyük olasılıkla optik görüntü sabitleme özelliğinden yoksun olacak. 
Editör: TE Bilişim