Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gitti. Bakanlar, gecenin ilerleyen saatlerinde yangının yaşandığı yurda ulaştı.

"İhmal varsa araştırılacak"

Aile Bakanı Kaya, Adana'da yaptığı ilk açıklamada yangın merdivenindeki kapının kilitli olduğu belirtilen olaya ilişkin olarak "İhmal varsa araştırılacak" dedi. Kaya, yaşanan olayın büyük bir acı olduğunu belirtirken "Bakanlığımız 32 kişilik ekibiyle sahada. Milletimizin başı sağolsun diyorum. İhmali olanlar cezasını çekecek" dedi.

MEB Bakanı Yılmaz'dan açıklama

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adana'nın Aladağ ilçesindeki bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin, "Yurtta kalan 31 kişi. 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı" dedi.


TBMM'deki görüşmeler sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangına ilişkin bilgi verilmesini talep etti.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Bize gelen rakamlara göre, burası Adana'da Özel Aladağ Ortaöğretim Yurdu, bir özel yurt tarafından işletiliyor. Kontenjanı 54, ancak kalan 31 kişi. Şu an 17 kişi hafif yaralı olarak hastanelerde. 11 kişinin de hayatını kaybettiği şeklinde bir bilgi ulaştı. Ama teyit edilmemiş bir bilgidir"dedi.
Editör: TE Bilişim