İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda patlama meydana geldi. İstanbul Valiliği patlamada 10 kişinin öldüğü 15 kişinin yaralandığını açıkladı.

Sultanahmet Meydanında sabah saatlerinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre,10 kişi öldü 15 kişi yaralandı.

İç İşleri Bakanı Efkan Ala olayla ilgili bilgi vermek için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na bilgi veriyor.

SULTANAHMET’TEKİ PATLAMAYA YAYIN YASAĞI

İstanbul Valiliği, Sultanahmet Meydanı’nda meydana gelen patlamayla ilgili yayın yasağı getirdi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, "İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda sabah saatlerinde meydana gelen patlama nedeniyle 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri hakkında Kanun’un 7’ nci maddesi gereğince Başbakanlık tarafından geçici olarak yayın yasağı getirilmesine karar verilmiştir" denildi.

İŞTE PATLAMA ANI...

Sultanahmet'te meydana gelen patlamaya ilişkin bir turist rehberinin çektiği ve patlama anına ilişkin olduğu iddia edilen fotoğraf sosyal medyada yayınlandı. Sultanahmet meydanında bulunan Dikilitaş'ın hemen yanında çekilen fotoğrafta patlamanın hemen ardından yükselen alevler objektife yansıyor. 

Sultanahmet'teki olay yerine giden polis ekibi kaza yaptı.

Sultanahmet Meydanı'nda sabah saatlerinde büyük bir patlama sesi duyuldu. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre, meydanda ölü ve yaralılar olduğu belirtildi.

Öte yandan duyulan patlama sesi üzerine olay yerine giden bir polis ekibi kaza yaptı. Bazı polis memurları yaralandı.