Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır Sur’da tamamlanan operasyon sonrası aramalarda; altı el yapımı patlayıcı tespit edilerek imha edildiği belirtilerek operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 365 olduğu kaydedildi. İlçenin tamamı kontrol altına alındığı vurgulandı.

Şırnak İdil’de icra edilen detaylı aramalarda, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği ve 5 adet şarjörü, 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 23 adet şarjörü ve 815 adet fişeği, 14 adet RPG-7 mühimmatı, 20 adet el bombası, 5 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 180 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 1 adet pompalı tüfek ve 25 adet mühimmatı ile muhtelif cins ve miktarda gıda malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. 33 el yapımı patlayıcı imha edilen operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısının 461 olduğunu bildirildi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yapılan operasyonda, 2 şüpheli şahsın gözaltına alındığı vurgulanan açıklamada, şahısların evleri ve arazide yapılan aramalarda 6 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet şarjörü ve 195 adet fişeği, sekiz adet G-1 piyade tüfeği, 4 adet şarjörü ve 87 adet fişeği, 2 adet G-3 piyade tüfeği, 1 adet M-16 piyade tüfeği, 7 adet şarjörü ve 155 adet fişeği, 1 adet el bombası ve 3 adet hücum yeleğinin ele geçirildiği ifade edildi.

Siirt’in Kurtalan ilçesinde icra edilen arazi aramasında ise 2 adet tabanca, tabancalara ait 2 adet şarjör ve 3 adet fişek ele geçirildiği bildirildi.

Hakkari’de, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağaralarda; el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme (2 adet tüp, 80 m kablo ve 30 adet büyük boy pil) ile muhtelif cins ve miktarda yaşam, gıda ve giyim malzemesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Kilis Gülbaba’da, Türkiye’den Suriye’ye yasa dışı yollardan sınırı geçmeye çalışan ve DEAŞ terör örgütü mensubu yabancı uyruklu bir şahıs yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Bölücü terör örgütüne üye olmak suçundan aranan Hakkâri Şemdinli’de 1, Şırnak Beytüşşebap’da 2 olmak üzere toplam 3 şüpheli şahsın yakalanarak gözaltına alındığı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği bildirildi.