Suruç saldırısından yeni bilgiler geldi.

Suruç'ta 32 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor. Soruşturmada canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün, HDP Diyarbakır mitingindeki bombalı saldırıyı yapan Orhan Gönder ile tespit edilen bağlantıları, yeni soru işaretleri doğurdu.
Alagöz'ün ağabeyi ile Suriye’de bomba  eğitimi aldığı, Orhan Gönder’in de aynı gruba bağlı olduğu, Alagöz ve Gönder’in PYD’ye karşı birlikte savaştığı iddialar arasındaydı. Polis, bu bağlantılar nedeniyle Alagöz'ün saldırı sırasında Gönder'in yanında bulunan ve aranan diğer kişi olabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Diyarbakır'daki telefon kayıtları incelemeye alındı.
Canlı bombanın kayıp olan ağabeyi Yunus Emre Alagöz'ün yakalanması için de operasyon başlatıldı. Kardeşiyle yasadışı yollardan Türkiye’ye girdiği iddia edilen Alagöz’ün fotoğraf ve bilgileri güvenlik birimleriyle paylaşıldı.
Adıyaman Üniversitesi'ndeki eğitimini yarıda bırakan Şeyh Abdurrahman Alagöz'ün, haftalar önce Adıyaman'daki evine gittiği, ailesine Gaziantep’te bir kuran kursunda kaldığını ve boyacılık yaptığını söylediği öğrenildi.
Alagöz'ün ağabeyi tarafından IŞİD'e militan toplamak amacıyla işletilen çay ocağında ise cami minberi bulunduğu ve üzerinde IŞİD bayrağında kullanılan dini yazıların olduğu ortaya çıktı. Adıyaman'daki çay ocağı, çocukları IŞİD’e katılan ailelerin şikayeti üzerine 2 kez polis tarafından basıldı, kısa süre sonra kapatıldı.
Suruç'taki saldırıda canlı bombanın yanında bir kişinin daha olduğu şüphesi üzerinde de duruluyor. Olay günü bir minibüs şoförü, Şanlıurfa otogarında 1'i kadın 2 kişinin minibüse bindiğini, Suruç'a gelindiğinde kültür merkezinin yerini sorduklarını iddia etti.
Şoförün ifadesine göre, sırt çantalı 2 kişi araçtan indikten yaklaşık 45 dakika sonra patlama sesi duyuldu. Canlı bombanın kültür merkezi bahçesine kiminle geldiğinin belirlenmesi için mobese görüntüleri inceleniyor.