Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, vergi borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin başvuru süresinin 25 Kasım’a kadar uzatılması nedeniyle hükümete teşekkür etti. 

Temmuz ayında gerçekleşen darbe girişiminin ardından etkilenen piyasaların yeni toparlanmaya başladığını belirten Kara, “Esnaf ve sanatkarımız zor günleri atlatmaya çalışırken, hükümetimiz de vergi barışıyla kendinden beklenen adımı atmıştı. 31 Ekim’de bitecek olan sürenin 25 Kasım’a kadar uzatılmasını da olumlu buluyoruz. Vergi Barışı ve piyasayı rahatlatıcı adımları için hükümetimize teşekkür ediyoruz” dedi.

TESOB Başkanı Metin Kara, 6736 sayılı kanunla ilgili açıklanan yeni hükümlere de dikkat çekerek, “Maliye Bakanımız Naci Ağbal da taksit ödemeleri konusunda bir yanlış anlama olmaması konusunda vatandaşlarımızı uyardı. Başvuru süresi uzatıldı ancak taksit ödeme süresi uzatılmadı. Taksitler bir ay sonraya kalmayacak, zamanında ödenecek. Vergi borçlarında ilk taksit Kasım’da, SGK prim borçlarının ilk taksiti ise Aralık ayında ödenecekti. Yani başvuru süresi uzatıldı, ancak ödeme süreleri aynı kalacak. Eğer taksit süreleri de uzatılsaydı vatandaşlarımız Ocak ayında hem vergi, hem de SGK prim borcu taksiti ile karşı karşıya kalacaklardı. İki yükün ödenmesinde sıkıntı olacaktı. Bu nedenle alınan bu kararı da çok olumlu buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim