Tavşancıl neye yarar?

 İngiltere'de parkta oynayan 5 çocuk bu bitki ile temas edince vücutlarında kimyasal yanıklar oluştu. Çocuklar bitkiyle temas ettikten sonra durumu fark etmediler. Fakat zaman geçtikte vücutlarında döküntüler ve yanıklar oluşmaya başladı. 

Doktorlar, vücuttaki kızarıkları ilk gördüklerinde sebebi belli olmayan alerjik reaksiyon teşhisi koyup aileleri evine gönderdi.


Korkunç acıya dayanamadıklarını söyleyen çocukları tekrar hastaneye götüren aileler, çocukların vücutlarında oluşan kabarcıkların tavşancıl otundan kaynaklı kimyasal reaksiyon olduğunu öğrendi.Korkunç acıya dayanamadıklarını söyleyen çocukları tekrar hastaneye götüren aileler, çocukların vücutlarında oluşan kabarcıkların tavşancıl otundan kaynaklı kimyasal reaksiyon olduğunu öğrendi.



Bu bitkiye dokunmuş olan kişilerin güneş ışığından kendileri koruması gerekiyor. Uzmanlar bu bitkiye dokunmanız halinde hemen doktora gitmeniz gerektiğini söylüyor.



Bu bitkiler yanlış kullanıldığında öldürüyor!

Sağlık Bakanlığı, yüzyıllardır birçok hastalığa iyi geldiği bilinen ancak yanlış kullanımda rahatsızlıklara da yol açan bitkileri açıkladı.





Bakanlığın ciddi uyarılar getirdiği at kestanesinden sarımsağa, kırmızı biberden sinamekiye birçok bitki, gıda takviyesi ve bitkisel ürünlerde kullanılamayacak. Toplumda, "doğal olduğu ve hiçbir yan etkisinin bulunmadığı" kanısı nedeniyle hekime danışılmadan alınan bitkisel ilaçların halk sağlığı üzerinde tehdit oluşturmaması amacıyla Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca çalışma yapıldı