Son dönemlerdeki operasyonların ardından güvenlik güçleri, terör örgütlerinin İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi büyükşehirler ile Gaziantep, Diyarbakır, Mardin, Şırnak gibi Güneydoğu illerinde kamu binalarına terör saldırısı düzenleyeceği yönünde istihbarat bilgileri ele geçirdi. İsmi verilmeyen bir örgütün eylem planlarının deşifre edilmesinin ardından 81 ildeki tüm valilik ve emniyet birimleri uyarılarak, terör örgütlerinin sansasyonel eylem hazırlığında olduğu ve öncelikli hedefte kamu binalarının bulunduğu belirtildi.

Miting ve yürüyüşlere dikkat

Ayrıca tüm valilik ve güvenlik güçlerinin 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle yapılacak yürüyüş ve basın açıklamasına karşı da uyarıldığı öğrenildi. Bir çok kentte provokasyon ve olası terör saldırılarına karşı, 8 Mart yürüyüşü ve basın açıklamalarının yapılması yasaklanırken, bazı illerde ise yürüyüş ve basın açıklamaları güvenlik güçlerinin yoğun tedbirleri arasında yapılması kararlaştırıldı.

Polislere çelik yelek

Olası terör saldırılarına karşı kolluk kuvveti olarak görev yapan polis ve jandarmaların çelik yelek kullanmaları konusunda da defalarca kez uyarıldığı bildirildi. Güvenlik güçlerinin görev yaptıkları sorumluluk alanlarında şüpheli şahıs ve duruma karşı dikkatli olmaları istenilen ekiplerden kontrol noktaları oluşturularak, şüpheli araç ve kişiler üzerine sorgulama yapılması istendiği öğrenildi.