Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Güvemli köyüne gitmek üzere Torul’dan yola çıkan ve içerisinde 3 kişinin bulunduğu 29 DA 955 plakalı gri renkli hafif ticari araç, dün gece saat 01.30 sıralarında köye yakın bir noktada ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan 5 kişilik bir grup tarafından durduruldu.

Araçta bulunan sürücü C.Ü ve arkadaşları H.Ü ve C.Ü’yü indirerek yol kenarındaki ağaçlara bağlayan silahlı grup, daha sonra araca binerek bölgeden uzaklaştı. Köye gitmek için yola çıkmadan önce yakınlarını arayarak “Bir şey istiyor musunuz?” diye soran gençler gece geç saatlere kadar gelmeyince ve telefonlarına ulaşılamayınca köylüler, Torul ilçesi istikametinde yolda arama yaparken köyün Vartli mahallesi yakınlarında 3 genci ağaçlara bağlı olarak buldu.

Olayın ardından güvenlik güçleri teyakkuza geçerken, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Torul ilçesine bağlı Güvemli köyünde araç gasp edilmesi olayının terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirildiğini söyledi. 

Vali Memiş, Torul’un Güvemli köyü kırsalında gerçekleşen araç gasp etme olayıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Olayın dün gece 23.00 sıralarında gerçekleştiğini, kendilerine ihbarın ise 02.00 sıralarında geldiğini kaydeden Vali Memiş, “Torul ilçemize bağlı Güvemli köyü kırsalında evlerine doğru hareket eden vatandaşlarımızın önünü bölücü terör örgütü unsurları kestiler ve araçlarını gasp ettiler. Vatandaşlarımızı da iple bağladılar. Saat 02.00 sıralarında da bize ihbar geldi. Biz o bölgede faaliyetlerimizi devam ettiriyorduk, hala da devam ediyor. Şuanda o aracı bulmaya çalışıyoruz. Harmancık köyündeki saldırının ardından sürekli arazide operasyon halindeydik. Takibimiz devam ediyor. 24 saat ayaktayız. Her bölgede tedbirlerimiz devam ediyor. İnşallah kısa süre içerisinde netice almayı ümit ediyoruz. Bu mücadeleyi her alana da ve her fırsatta yapıyoruz. Her türlü tedbiri alsanız da maalesef bu tür olaylarla karşılaşmanız mümkündür. Biz bıkmadan usanmadan bu mücadeleye devam edeceğiz”dedi.