Türk Hava Yolları, Star İttifakı üyesi Avianca Brazil ile code share anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Avianca Brazil, Türk Hava Yolları’nın Sao Paulo-İstanbul v.v. seferlerinin yanı sıra İstanbul ötesinde Ortadoğu ve Uzakdoğu seferlerine, Türk Hava Yolları ise Avianca Brazil tarafından icra edilen Brezilya iç hat seferlerine kod koyacak. Türk Hava Yolları mevcut durumda İstanbul-Sao Paulo v.v. hattında haftalık 7 frekans sefer icra etmekte olup, bu anlaşma sayesinde her iki havayolu hem mevcut işbirliklerini güçlendirmiş hem de birbirlerinin uçuş ağına erişim imkanı ile yolculara çok sayıda uçuş alternatifi sunmuş olacak.

Code share anlaşmasının duyurusu, Avianca Brazil’in CEO’su Jose Efromovich tarafından Chicago’da Star İttifakı’na üye havayollarının üst düzey katılımı ile gerçekleşen toplantı sırasında yapıldı. Efromovich “Bu anlaşma ile Avianca Brazil, Star İttifakı’nın Brezilya’daki güvenilir partner havayolu olma konumunu güçlendirecek ve yolcularına tüm dünyaya güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşma ayrıcalığı sunmuş olacaktır” şeklinde açıklama yaptı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil ise “Avianca Brazil ile code share anlaşması imzaladığımız için çok memnunuz, bu anlaşmanın aynı zamanda Star İttifakı’na da büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Codeshare anlaşması sayesinde yolcularımıza İstanbul ve Sao Paulo üzerinden aktarmalı seferler ile daha fazla uçuş alternatifi sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.