Trabzon’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP)  de katılımıyla, Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeler değerlendirildi.

STK’ların da katılımıyla yapılan protesto gösterisinde çok sayıda polisin güvenlik önlemi almasına CHP PM Üyesi İdris Akyüz imalı bir göndermede bulundu.

Akyüz, “Bu bir basın açıklaması. Güvenlik güçlerimiz için sorun olmasın” dedi.

Protesto gösterisinde katılımcılar, Cumhuriyet Gazetesinin bugün ki sayısını ellerinde taşırken, “Susma, sustukça sıra sana gelecek” şeklinde pankart açıldı. Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan Akyüz,  “AKP’nin iktidar ortağı FETÖ darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile ülkenin içine sokulduğu süreç, KHK’ler, hukuksuz uygulama ve operasyonlar ile tüm muhalifleri sindirme, susturma sürecine dönüşmüştür. Yıllarca iktidarı birlikte paylaştıklarını, ne istemişse verdiklerini bildiğimizi unutturmak isteyenler, darbe girişiminin siyasal sorumluluğunu üstlenmek yerine, girişimi Allah’ın bir lütfu olarak görüp darbe fırsatçılığı yaparak ülkemizi uçuruma doğru sürüklüyorlar” dedi.

Sözlerine, “ 93.Yıl dönümü ile 1923’de ilan edilen Cumhuriyet’i selamlayışımızın üzerinden geçen 3 gün içerisinde yaşananlar artık bıçağın kemiğe dayandığını göstermektedir” şeklinde devam eden Akyüz, şu şekilde konuştu:

“KHK’ler ile savunma hakkı yok sayılıp yargı süreçleri işletilmeksizin on binlerce kamu görevlisi görevden alınıyor. Avukatlara getirilen kısıtlama ile savunma hakkı engelleniyor. İlimizde Atatürk büstlerine  kabul edilemez, çirkin saldırılar yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na önce Artvin’de sonrasında bir asker cenazesinde gerçekleşen fiili saldırıların ardından Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan  silahla yaralanıyor. Seçilmişlere yönelik hukuksuz tutuklamalar gerçekleştirilip, rektörlük seçimleri kaldırılıyor. Ve son olarak Cumhuriyet gazetesine operasyon gerçekleştiriliyor.

Yapılmak istenen tüm muhalefet odaklarını, direnme zeminlerini ortadan kaldırarak bir oldubitti ile başkanlık rejimini hayata geçirmektir.  Dün Cemaat ile kol kola Cumhuriyet Gazetesine “Ergenekon Operasyonu” yapanlar, şimdi de bugün “Cemaatçilik suçlaması” ile operasyon gerçekleştiriyor. Bu çok açıktır ki iktidarın Başkanlık operasyonudur. Ülkeyi kaosa sürüklemektir.

Oysa ülkemizin her zamankinden çok demokrasiye, hukuka, adalete, özgürlüklere ve kardeşliğe ihtiyacı bulunmaktadır. Trabzon Emek ve Demokrasi güçleri olarak Cumhuriyet’e yönelik operasyon ile somutlaşan tüm saldırıları protesto ediyor, düşünce ve ifade özgürlüğünü, haber alma hakkını teslim alamayacaklarını ifade ediyoruz. Gün hep beraber olmanın, omuz omuza vererek memlekete sahip çıkmanın, dayanışmayı büyütmenin günüdür”