Cumhuriyet Caddesi Sahil Yolu girişinden başlayan Meydan Parkı’nda sonlanan “Milli İradeye ve Demokrasiye Sahip Çık Yürüyüşü”ne katılan vatandaşlar darbe girişimini kınadı.

Trabzon'da siyasi parti başkanlarının katıldığı demokrasi yürüyüşüne Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ve Basın Sözcüsü Asım Örem, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, sivil toplum kuruluşları katıldı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un birlik beraberlik mesajı veren konuşmasında darbenin karşısında milletin destan yazdığını belirterek bu duruşu ile dünyaya demokrasi dersi verdiğini söyledi. Vali Yavuz, “Sizden çok özel ricam var. Bizi en çok sıkıntıya sokan şu. Gerçek dışı kasıtlı ve maksatlı çıkartılan haberler. Falan yerde silahlı çatışma olmuş gibi. Bu ilin en yetkili kişisi benim. Öyle bir şey olursa önce benim haberim olur, müdahale emrini ben veririm. Sizin bilgi alma hakkınıza en çok ben sahip çıkarım. Benim açıklamamdan başka hiç bir açıklamaya itibar etmeyin” dedi.

Vali Yavuz’un ardından daha sonra darbeyi kınanan ortak bildiri okundu. Bildiride, “Türkiye’miz şehitlerimizin acısını yaşadığımız büyük bir demokrasi imtihanından yüreği yaralı fakat başı dik çıkmıştır. Ülkemiz, devletin kurumlarına sızmış, amacı ülkesine hizmet değil, bağlı bulundukları güç odaklarına uşaklık yapmak olan hainleri temizleyerek yoluna daha güçlü ve daha emin adımlarla devam edecektir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimizi, yaralı gazilerimizi ve mücadele eden tüm kahramanlarımızı milletçe daima yüreğimizde yaşatacağız ve azla unutmayacağız” denildi.