Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Eğer iyi bir işbirliği yapabilir, dürüst, samimi bir ortaklık kurabilirsek elbette uzun ömürlü bir hükümetle yola devam edeceğiz. Bugünlerde bu görüşmelerin bayram sonrası olumlu sonuçlanacağını size müjdeleyebilirim” dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Trabzon Yavuz Selim Stadında Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’ın katılımıyla 4 bin kişiye iftar verildi.

İftar yemeğinde bir konuşma yapan Arınç, bayramdan sonra hükümetin kurulacağını müjdesini verdi. Yavuz Selim Stadı’nda düzenlenen iftar yemeğine Vali Abdil Celil Öz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti eski Trabzon Milletvekili Faruk Nafiz Özak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

“HÜKÜMET DEYİNCE AKLA BİZ GELİYORUZ”

Ülkenin hükümetsiz kalmasını istemediklerini belirten Arınç, “Çünkü hükümet olmasa işler karışır, ekonomi geriler, içeride toplumsal barış bozulur, verilecek kararlar verilmez olur, ülke bir kaosa bir krize sürüklenebilir. Onun için Türkiye sahipsiz ve hükümetsiz kalmamalıdır. Hükümet deyince de akla biz geliyoruz. Ana muhalefetin milletvekili sayısı bizim yarımız kadar, diğer partilerin ise 3 buçuk misliyiz. Mademki millete hizmet etme noktasında verilen karar böylesi bir karardır, koalisyon hükümeti kuracağız. Bunda da iyi niyetliyiz. Perspektifimiz ülkeye hizmet için hangi partiyle daha yakın bir noktada bunlara bakıp hükümeti kuracağız. Hiçbirisi yanaşmıyor ya da hiçbirisiyle hükümet kurma imkanı bulamıyorsak, gönlümüz açık ve ferah milletin huzuruna gideceğiz ve erken seçimde varız diyeceğiz. ‘hükümet kurdurmadılar, millete hizmet etme imkanı da vermediler. Sana geldik ey milletim, gel en güzel kararı ver’ diyeceğiz. Ne zaman yapılacaksa bu seçim eminim tekrar iktidar bulacağız. Bize iktidar olmak yakışır, koalisyonun ortağı olmaktan daha fazla” ifadelerini kullandı.

- Yavuz Selim sahasındaki dev iftar havadan böyle görüntülendi - 

“BİZİM PARTİ SEÇME GİBİ LÜKSÜMÜZ YOK”

HDP’ye baraj aştırmak suretiyle içeri ve dışarının desteğiyle AK Parti’yi aşağıya çekme imkanı bulduklarını kaydeden Arınç, “Herhangi bir partiyle hükümet kurma noktasında olduğumuzda, farklı düşünenler olacaktır. Elbette bizde bunlara dikkat ediyoruz. Bizim parti seçme gibi bir lüksümüz yok, bizim kırmızı çizgilerimiz yok, bizim prensiplerimiz ve ilkelerimiz var. Bu seçime mahsus HDP’ye baraj aştırmak suretiyle içeri ve dışarının desteğiyle AK Parti’yi aşağıya çekme imkanı buldular. Bunu söyleriz ama bununla yatıp kalkmayız. Bize düşen tek başına iktidar olmaktır. Bizim partilere karşı tavrımız millete hizmette hangi noktalarda buluşuyoruz, hedefimiz ne? Çözüm süreci ve diğerleri hangisinde daha çok anlaşabilirsek o partiyle hükümet kuracağız. Sıkılan yumrukla el sıkışılmaz, biz elimizi açtık. Eğer iyi bir işbirliği yapabilir, dürüst, samimi bir ortaklık kurabilirsek elbette uzun ömürlü bir hükümetle yola devam edeceğiz. Bugünlerde bu görüşmelerin bayram sonrası olumlu sonuçlanacağını size müjdeleyebilirim. Ülkeyi hükümetsiz bırakmayız. Millet kararını verdi daha bir ay önce, 2 sonra karşısına çıkıp da, ‘senin verdiğin karar yanlıştı hadi düzelt bakalım’ demek vicdanlı bir hareket olmaz. Bizim ihtiyacımız yok ülkenin hükümete ihtiyacı var, ülkenin hükümetsiz kalma imkanı yoktur” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim