2016 yılından beri sigorta şirketleri serbest fiyat uygulamasına geçmişti. Bilindiği üzere bu uygulama sonrası trafik sigortası fiyatları arasında ciddi uçurumlar oluşmaya başladı. Bazı şirketlerin 450 TL fiyat verdikleri araca, kimi şirketler 2000 TL gibi ütopik rakamlar sunuyordu. Hal böyle olunca devlet bu işi bir standart üzerinden yürütmeye karar verdi ve en düşük ve en yüksek fiyatı belirledi. Bu sınırlar içerisinde fiyat teklifi verebilirsiniz, ya da havuz poliçe yapabilirsiniz şeklinde. Havuz poliçeler genelde hasarlı araçları ve kamyon / kamyonet gibi büyük araçları kapsamaktadır. Trafik sigortası fiyat teklifi almak için yapmanız gereken işlemler artık çok basit. Formları doldurarak istediğiniz sigorta şirketinden fiyat alabilirsiniz. Trafik sigortası teklif al bölümünü kullanarak rahatlıkla aracınız için trafik sigortası fiyat teklifi alabilirsiniz.

Şimdi gelelim trafik sigortası fiyatı almanız için sizden istenenlere ve bu bilgilere nasıl ulaşacağınıza;

1- Asbis No – Ruhsat Seri No : Yeni bir araç aldıysanız satış evrağının üstünde asbis no yazan uzunca bir numara olacaktır. Bu numara ile EGM’den bilgi çekilebilir. Eğer araç en az 1 yıldır sizdeyse, yeni satış değilse isim ve TC kimlik numarasının olduğu bölümün sağ alt tarafında iki harf ve 6 rakamdan oluşan bir numara göreceksiniz. BA – 065256 gibi…

2- TC Kimlik No : Araç sahibine ait TC kimlik no da teklif alırken acentelerin önemle sordukları bilgilerden biridir.

3- Araç plakası : Aracınızın plakası olmadan haliyle fiyat almanız mümkün değildir.

Sadece  acente kanalıyla fiyat almanıza gerek yok. Genel bir fiyat alma şansınız da var.

Bu da SBM Hızlı Teklif Al bölümü ile mümkündür.

Trafik sigortası teklif al butonuna basarak rahatlıkla teklifinizi oluşturabilirsiniz.

Bu sizin ne işinize yarayacak?

Bazı acentelerde yalnızca birkaç şirketin A acenteliği bulunmakta. Bu da size fiyat teklifi verirken elinin nispeten zayıf olması anlamına gelmektedir. Bunun yerine belki 10’dan çok acenteliği olan şirketlerden fiyat almak her daim daha mantıklı. Hem de oturduğunuz yerden bu işi yapabildiğiniz için kafanız da rahat olacaktır. Özellikle yaz günlerinde bu bir avantaj sağlıyor.

Trafik sigortası teminatları hakkında biraz bilgilendirme de gerekecektir diye düşünüyorum.

Bazı şirketler İMM teminatını artırarak ve çekici hizmeti ekleyerek ek primle birlikte sizlere daha kaliteli hizmet sunabiliyorlar. Özellikle kaskosu olmayan araçlar için bu özellik inanılmaz faydalıdır. Salt bu nedenle bile bizler çoğu şirkette + ( plus ) sigorta olarak geçen bu özellikten faydalanmanızı mantıklı görüyoruz. Sigorta acentesi size böyle bir tarz sunmasa bile siz ısrarla bu çeşit sigorta için fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

Bunun dışında verilecek her türlü teminat bütün şirketlerle aynı olacaktır. Bu da standartların bozulmaması, fiyatlamanın düzgün yapılması adına önemli bir uygulama olarak göze çarpıyor.