Yemin eden Trump, ilk konuşmasında "ABD yine kazanmaya başlayacak. Rüyalarımızı geri getireceğiz. Yeni ittifaklar geliştireceğiz. Radikal İslamcı terörü dünyadan sileceğiz" dedi.

Başkan Trump, tarihi konuşmasına teşekkür ederek başladı:

"Halka verilen sözleri tutma zamanı. Bu törenin anlamı büyük bugün yalnızca yönetim transferi yapmıyoruz. Biz yalnızca yönetim transferi yapmıyoruz. Yönetimi siz halka veriyoruz. Uzun süredir, halk bunu bedelini ödedi.

20 ocak 2017 halkın iktidarının başladığı gün olarak hatırlanacak. Unutulan insanların unutulmayacağı bir tarih olarak kayıtlara geçecek.

Amerikalılar harika okullar, güvenli mahalleler ve iyi iş imkanları istiyorlar. Bunlar son derece mantıklı talepler.

Bugün ettiğim yemin, tüm Amerikalılara verdiğim bir bağlılık yeminidir. Onlarca yıl yabancı endüstrileri ve orduları güçlendirdik. Artık bu geçmişte kaldı. Sadece geleceğe bakacağız.

ABD yine kazanmaya başlayacak. Daha önce hiç olmadığı kadar kazanmaya başlayacak. Rüyalarımızı geri getireceğiz.

Radikal İslam terörünü dünya üzerinden yok edeceğiz.

Hiç kimseye kendi yaşam tarzımızı empoze etmeye çalışmıyoruz ama bir arada olmalıyız. Yeni ittifaklar geliştireceğiz.

Yeni bir bin yılın eşiğindeyiz. Uzayın sırlarını çözmeye ve yeni teknolojilere hazırlanıyoruz.

İki kuralımız olacak; Amerika’dan al, Amerikalı ile yap."

Yemin töreni sırasında Washington'da siyah giymiş ve maske takmış yüzlerce gösterici polisle çatıştı, protestocular bankalar ve dükkanların camlarını kırdı. Polisin biber gazı sıktığı olaylardan ilk fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı.

Barack Obama, başkan olarak son mesajlarını Twitter üzerinden verdi: "Hayatımı sizin hizmetinize adamak bir onurdu. Siz beni daha iyi bir lider ve adam yaptınız. Durmayacağım! Değişime inanıyorum çünkü size inanıyorum."

Editör: TE Bilişim