TSK, Suriye'deki hava savunma sistemlerinin ise Türk uçaklarını taciz ettiğini duyurdu.

TSK'dan yapılan açıklamalar şöyle:
 
-Suriye’ye ait yerden havaya savunma sistemleri tarafından bölgedeki uçaklarımıza kilit atılarak taciz yapılmıştır. Unsurlarımız tarafından gerekli reaksiyon gösterilmiştir.
 
-Muş’ta devam eden operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden sivil bir araca tuzaklanan El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiş, El Yapımı Patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirilmiştir.
 
-Osmaniye / Hasanbeyli’de, sivil bir enerji şirketine ait iki adet rüzgar tribününe Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce önceden tuzaklanan iki adet El Yapımı Patlayıcı bulunarak imha edilmiştir.
 
-Mardin / Dargeçit’de icra edilen operasyonda, Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist, silahı ve mühimmatı ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.
 
-Bölücü Terör Örgütünden kaçan; Hakkâri / Çukurca’da bir, Şırnak / Silopi’de sekiz olmak üzere toplam dokuz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim olmuştur.
 
DOÇKA MEVZİSİ VE SIĞINIKLAR VURULDU
 
-Hakkâri / Yüksekova’da devam eden operasyonda icra edilen hava harekatı ile Bölücü Terör Örgütüne ait bir adet Doçka uçaksavar silah mevzi, beş adet sığınak ve teröristlere ait mühimmat deposu tahrip edilerek toplam 12 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.
 
-Hakkâri / Şemdinli’de, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerce El Yapımı Patlayıcı patlatılmak suretiyle yapılan saldırıda, sivil bir GSM şirketine ait baz istasyonunda maddi hasar meydana gelmiştir.