Türk Silahlı Kuvvetleri’nin başlattığı Fırat Kalkanı harekatının 17’nci gününde, Suriye’nin Rai bölgesinin güneyindeki Tell El Hava Köyü yakınlarında IŞİD'li teröristlerin roketle saldırdığı tankta görevli 3 asker şehit oldu. Saldırıda 1 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Muhalifler ile DEAŞ Terör Örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır." denildi. 

Bugün öğle saatlerinde Tell El Hava bölgesinde IŞİD'li teröristler ile ÖSO güçleri arasında çıkan çatışmalarda tanka yönelik roketli saldırıda 3 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Türk Silahlı Kuvvetlerinden de konuya ilişkin yapılan bilgilendirmede, "Muhalifler ile DEAŞ Terör Örgütü arasında Tell El Hava bölgesinde yaşanan çatışmalarda bir tankın isabet alması sonucu (saat 12.20), 3 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır" denildi.

TALL ALİ BÖLGESİNDE KONTROL SAĞLANDI

TSK’nın bilgilendirmesinde Suriye sınır hattında gerekli emniyet tedbirleri alınarak, saat 11.00’dan itibaren iki koldan ilerlenerek Tall Ali bölgesinde kontrolün sağlandığı kaydedildi. Sabah saatlerinde Kilis’e düşen merminin atıldığı IŞİD denetimindeki Kafer Ghan (Zeytinlik) bölgesinin de Fırtına obüsleriyle ateş altına alındığını ve 15 hedefin 41 atım yapılarak imha edildiği belirtildi.

HAVADAN DA VURULDULAR

Yine bugün Türk savaş uçakları 09.34-09.44 saatleri arasında Tall Ali, Tell ElHava ve Vukuf bölgesinin güneyinde tespit edilen 4 IŞİD hedefine hava harekatı yapıldığı ve teröristlerin karargah olarak kullandığı 4 binanın imha edildiği, yine koalisyon güçlerinin de Kafer Ghan bölgesindeki harekatında 1 teröristin öldürülüp, 1 havan mevzisi ile 1 binanın imha edildiği belirtildi.

Suriye sınır hattında Bayraktar adlı İHA ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edildiği belirtilen bilgilendirme notunda ayrıca; AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerin kesintisiz sürdürüldüğü ve harekatta sivillerin zarar görmemesi için yoğun çaba sarf edildiği kaydedildi.

ŞEHİT SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Harekatın başlamasından itibaren bölgede şehit olan asker sayısı 7’ye yükseldi. Harekatın başlamasından 4 gün sonra 27 Ağustos günü Cerablus’un iç kesimlerinde terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'lilerin düzenlediği saldırıda uzman çavuş Ercan Çelik şehit olmuştu.

Cerablus bölgesinin arındırılmasının ardından TSK, harekatın ikinci aşaması olarak cumartesi günü Kilis’in Elbeyli İlçesinden sınırı geçerek Suriye’nin Rai bölgesine girmişti. Burada 6 Eylül günü IŞİD'li teröristlerce düzenlenen saldırıda hedef alınan 2 tanktaki 3 asker şehit olmuş, 4 asker yaralamıştı.