Devletin zirvesinden terör örgütleri IŞİD ve PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda "Sonuna kadar gidelim" kararı çıktı. Dün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu 3 günlük operasyonları masaya yatırdı. Sabah'ın haberine göre operasyonlarda hem IŞİD hem de PKK'nın lider kadrosu hedef alındı. Genelkurmay ve MİT'in verdiği nokta istihbaratlar sonucu tespit edilen, lider kadroların bulunduğu alanlar bombalandı.
 
Devletin zirvesinde yapılan ilk değerlendirmede, PKK'nın böyle bir operasyonu beklemediği, örgütün lider kadrosuna büyük darbe vurulduğu şeklinde oldu. 
 
OPERASYONLAR SÜRECEK
 
Operasyonların ani şekilde sürüceği de belirtiliyor. Bir diğer iddia ise PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonun nokta istihbarat ve lider kadro hedef alınarak gerçekleştirildiği yönünde. Yoğun bombardımanda PKK'nın üst düzey isimlerinden ölenler olduğu, istihbaratın tespit çalışması başlattığı belirtiliyor.
 
KANDİL KARARTMAYA GEÇTİ
 
Kandil ve PKK kamplarına yönelik operasyonun ardından Kandil'deki kadronun yerlerinin tespit edilmemesi için karartma durumuna geçtiği belirtiliyor. Tüm iletişim sisteminin kapatıldığı, hiçbir birimle iletişime geçilmediği öğrenildi.
 
Dün yapılan açıklamada PKK'nın Zap, Metina, Gara, Avaşin-Basyan, Sinath Haftanin, Hakurk ve Kandil'deki sığınak, barınak, depo, lojistik nokta ve barınma alanları ile mağaralar, modern ve klasik mühimmat ile vurulduğu kaydedilmişti. Ayrıca, "İcra edilen hava harekatı ile eş zamanlı olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ait ateş destek vasıtaları ile Suriye'nin kuzeyindeki DAEŞ terör örgütüne ait hedefler ve Irak'ın kuzeyindeki PKK terörörgütüne ait hedefler ateş altına alınmıştır" denilmişti.
Editör: TE Bilişim